Eryaşar Ailesi 'Dursun Çavuş' Filminin Telif Haklarını Ücretsiz Verdi - Son Dakika
Yerel

Eryaşar Ailesi 'Dursun Çavuş' Filminin Telif Haklarını Ücretsiz Verdi

Eryaşar Ailesi \'Dursun Çavuş\' Filminin Telif Haklarını Ücretsiz Verdi

Adıyaman'da çekimleri yapılacak olan 'Dursun Çavuş' Filminin telif hakları Eryaşar Ailesi tarafından filmin yapımcısı Ali Avcı'ya ücretsiz olarak verildi.1977 yılında Adıyaman Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız giren Dursun Eryaşar'ın...

24.03.2013 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da çekimleri yapılacak olan 'Dursun Çavuş' Filminin telif hakları Eryaşar Ailesi tarafından filmin yapımcısı Ali Avcı'ya ücretsiz olarak verildi.

1977 yılında Adıyaman Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız giren Dursun Eryaşar'ın (Dursun Çavuş) seçim sürecinin konu alındığı film, son aşamasına geldi. Çekim mekanları belirlenen filmin Nisan ayında çekilmesi bekleniyor. Dursun Çavuş'un hayatının konu alınacağı filmle ilgili Dursun Çavuş'un çocukları Adem Eryaşar, Nuh Eryaşar, Gülümser Baybatmaz, Gülser Özçiriş, Tufan Onbaşıoğlu ve torunu Mehmet Eryaşar, Telif Hakları Sözleşmesini imzaladı. Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen programla imzalar atıldı. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın da katıldığı imza töreninde Dursun çavuş'un özel eşyaları olan tespih ve yüzük filme kullanılmak üzere Ali Avcı'ya teslim edildi.

Yapımcı Ali Avcı, yaklaşık 1 buçuk yıldır üzerinde çalışılan ve 6 ay önce çalışmalarına başlanılan filmle ilgili Eryaşar Ailesi'nin filme rıza göstermesinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Avcı, ailenin hiçbir ücret talep etmeden telif haklarını kendilerine verdiğini vurgulayarak, Adıyaman'ın tanıtımı noktasında bu filmin önemli rol oynayacağını dile getirdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Eryaşar Ailesi'ne ve Ali Avcı'ya Adıyaman'ın tanıtımına katkı sağlayacak olan bu filmden dolayı teşekkür ederek, "Siyasetin keskin olduğu ve siyasi olayların olduğu bir dönemde bağımsız olarak siyaset yapan, her türlü siyasi görüşü etrafında birleştiren Dursun Çavuş, bu kentte barış ve kardeşliğin simgesidir. O'nun hayatının anlatıldığı bu film kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Dursun Çavuş'un ismi camiye verilerek yaşatılıyor du fakat bu filmle ismi hiç unutulmayacak" dedi.

Dursun Çavuş'un oğlu Nuh Eryaşar ise, Dursun Çavuş'un Ailesi olarak bu filme destek verdiklerini belirterek, manevi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını aktardı.

Gazeteci Yazar Naif Karabatak'ın aynı adlı eserinden senaryoya uyarlanan 'Dursun Çavuş' filmi Adıyaman Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekliyor. Filmin yönetmenliğini Hüdaverdi Yavuz yapacak. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eryaşar Ailesi 'Dursun Çavuş' Filminin Telif Haklarını Ücretsiz Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement