Erzurum Aslı Nemutlu Dava Dosyası Bilirkişi İçin Ankara'ya Gönderilecek - Son Dakika
Güncel

Erzurum Aslı Nemutlu Dava Dosyası Bilirkişi İçin Ankara'ya Gönderilecek

Erzurum Aslı Nemutlu Dava Dosyası Bilirkişi İçin Ankara\'ya Gönderilecek

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 3 yıl önce antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayata 17 yaşında veda eden Aslı Nemutlu ile ilgili görülen 16 sanıklı davasıyla ilgili 3 kez keşfin iptal olması, seçilen bilirkişilerin keşiflere katılmaması sonucu dosyanın Ankara'ya gönderilmesi kararlaştırıldı.

23.12.2014 17:00

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 3 yıl önce antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayata 17 yaşında veda eden Aslı Nemutlu ile ilgili görülen 16 sanıklı davasıyla ilgili 3 kez keşfin iptal olması, seçilen bilirkişilerin keşiflere katılmaması sonucu dosyanın Ankara'ya gönderilmesi kararlaştırıldı. Ankara'daki mahkeme, 3 kişilik bilirkişi atayacak ve sanıkların olayda kusurlu olup olmadığını belirleyecek.

Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum'a gelen Milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak öldü. Nemutlu'nun aralarında Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık ve İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'in de bulunduğu toplam 16 kişi hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların bir bölümü için 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 3- 6 yıl, diğer bölümü için de 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Aslı Nemutlu davasını karara bağlamak için olay yerinde yapılması kararlaştırılan keşiflerden ilki, sanık avukatının birlirkişiyi kabul etmeyip, red-i hakim istemi, ikincisi bilirkişilerin bir araya gelememesi ve üçüncü olarak da bilirkişilerin mazeret bildirerek katılmamaları üzerine gerçekleştirilemedi.

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada Aslı'nın annesi Ayşe Elerman Nemutlu ile babası Ahmet Metin Nemutlu hazır bulundu. Duruşmada, keşiflerin bir türlü yapılamaması nedeniyle dosyanın Ankara'ya gönderilmesi kararlaştırıldı. Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazılarak, dosyanın spor hukuku ve kar perdelerinin konuşlandırılması ile güvenlik ağlarının çekilmesi konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi kurulu oluşturulmasını, sanıkların kusurlu olup olmadıkları, kusurlu ise kusurluluk derecesi konusunda rapor hazırlanmasını istedi.

8 ÜNİVERSİTEDEN 25 BİLİRKİŞİ GÖREVDEN AYRILDI

Mahkeme sonrası adliye sarayı önünde bir açıklama yapan Aslı'nın babası Ahmet Metin Nemutlu, bugün Aslı Nemutlu'nun 12'nci duruşmasına katıldıklarını bildirdi. Baba Nemutlu, şöyle konuştu:

"Hakim bey artık herhalde Ankara'nın karar vermesini istiyor. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'ne dosyayı göndererek üniversitedeki bilirkişilerin belirlenmesi hususunu onlara bıraktı. Erzurum'dan Ankara'ya, Ankara'dan Erzurum'a dolaşacağız gibi görünüyor. Sanırım hakim bey artık dosyadan sıkıldı, konsantresyonunu kaybetti. Yargı neden bu kadar uzuyor? Aradan 2 yıl geçti. Dosyada bir ağırlık var. İnşallah düzene girecek. 15 gün önce 3'ncü keşif için gün alınmıştı. Saydım; 8 üniversiteden 25 kişinin ismi mahkemeye verilmiş. Kimi baskılar, kimi o günki işini bahane ederek, kimi 'Ben taraflı kalırım bu bilirkişi görevimde ismim doğru değil' diyerek görevlerinden çekildiğinden keşifler yapılamadı. Yargılama süreci 5 yılı bulacak gibi" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Aslı Nemutlu Dava Dosyası Bilirkişi İçin Ankara'ya Gönderilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement