Erzurum Beyaza Büründü - Son Dakika
Güncel

Erzurum Beyaza Büründü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, bahar geldi derken Erzurum sabaha karşı yağan lapa lapa karla yeniden beyaza büründü.

09.04.2017 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, bahar geldi derken Erzurum sabaha karşı yağan lapa lapa karla yeniden beyaza büründü. Yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterirken, kar kalındığı bazı yerlerde birkaç santimetreye kadar ulaştı.

Hafta sonu tatili için plan yapanlar güne kar yağışı ile uyanınca şaşırdı. Kentte gece soğuyan hava sabaha karşı yerini kar yağışına bıraktı. Tipiyle birlikte lapa lapa yağan kar Erzurum'a kış geri getirdi. Yaza hazırlık yapılan kentte kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü. Vatandaşlar ise gardıroplarına kaldırdıkları kışlık kıyafetleri çıkarıp, yeniden soba ve kaloriferlerini yaktı.

Kar yağışının şaşkınlığını ve üzüntüsünü yaşayan vatandaşlar, "Bu havalar bize Erzurumlu sanatçı Nurullah Akçayır'ın 'Yazın yağar kar başıma' türküsünü hatırlatıyor. Bugün piknik yapmayı hayal ederken belki de kayağa gidebiliriz. Erzurum'a kış geri döndü. Bugün 9 Nisan ve lapa lapa kar yağıyor. Erzurum tıpkı kışın olduğu baharda da beyaza büründü" dedi. Öte yandan kar yağışı karayollarında sürücüleri de etkiledi. Kış lastiklerini çıkarıp, yazlıkları taktıranlar sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Erzurum Beyaza Büründü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Beyaza Büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement