Erzurum'da Artistik Buz Pateni Sporcusu Yetiştiriliyor - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Artistik Buz Pateni Sporcusu Yetiştiriliyor

Erzurum\'da Artistik Buz Pateni Sporcusu Yetiştiriliyor

Kristal Paten Spor Kulübü, 2019'da Erzurum'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na (EYOF) sporcu artistik buz pateni dalında sporcu yetiştiriyor.

18.01.2015 09:32

Kristal Paten Spor Kulübü, 2019'da Erzurum'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na (EYOF) sporcu artistik buz pateni dalında sporcu yetiştiriyor.

Kristal Paten Spor Kulübü Palandöken Buz Pateni Salonu'nda 3-12 yaşlarındaki çocukları artistik buz pateni dalında eğitiyor. Antrenörler Hasan Başaran, Mehmet Güneş ve Şeyma Yavuz hafta sonları 2 saat süreyle 19 öğrenciye artistik buz pateni öğretiyor. Geçen 2013 yılında faaliyete başlayan Kristal Paten Spor Kulübü antrenörlerinden Hasan Başaran, Erzurum'da artistik buz pateni dalındaki tek kulüp olduklarını söyledi. Başaran, 19- 21 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası'nda yetiştirdikleri sporcu Emre Bingöl'ün 2'ncilik elde ettiğini belirtti. Küçük yaşta çocukların buz patenine başlamalarının avantaj olduğunu anlatan Hasan Başaran, şöyle dedi:

"Küçük yaşta başlamaları çok büyük bir avantaj. Çünkü yaş ilerledikçe vücut bazı esnek hareketlere alışamıyor. O esnekliği kaybetmemesi için küçük yaşta başlamaları gerekiyor. Yaşı küçük öğrencilere buz patenini öğretirken zorluk yaşamıyoruz. Daha zevkli oluyor. Dersler çocuklarla oyun havasında geçiyor. Çocukların gözünde buz sevgisini görmek çok sevindirici. Erzurum'da buz pateni kulüp sayısı fazla ama artistik buz pateni dalında ilgilenen yok. Ağırlıklı olarak buz hokeyi öğretiliyor. 2019'da EYOF'ta artistik buz pateni dalında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. Buz sporları Türkiye'de bu zamana kadar hakettiği ilgiyi görmedi. Biz bunu aşmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Artistik Buz Pateni Sporcusu Yetiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement