Erzurum'da Cami Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Cami Temel Atma Töreni

Erzurum'da Gülzar ı Hacegan Cami ve külliyesinin temeli atıldı.

08.07.2013 16:31

Erzurum'da Gülzar-ı Hacegan Cami ve külliyesinin temeli atıldı.

İstasyon Mahallesi Dadaşköy mevkisinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı ile İmam Efendi Osman Bedruddin Erzurumi Hazretleri Derneği Başkanı Vahdettin Şimşek katıldı.

Şimşek, burada yaptığı konuşmada, camilerin her zaman hayatın merkezi olduğunu belirterek, kentteki onlarca cami ve külliyenin bitişik veya birbirine yakın olduğunu söyledi.

Temelini attıkları Gülzar-ı Hacegan Cami ve külliyesinin 3 bin 500 metrekare arsa üzerine kurulacağını ve kullanım alanının 2 bin 200 metrekare olacağını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Bir bodrum, zemin ve birinci kattan oluşacak inşaatımızın toplam alanı 5 bin 450 metrekare olacaktır. İçerisinde 450 metrekare cami ve 150 metrekare mahfeli, 100 metrekare de son cemaat yeri bulunan ayrıca bayanlar için mescit ve sohbet salonu, Kur'an kursu, medrese, zengin bir kütüphane, konferans salonu, eğitim salonu, aşevi, mutfağı, çocuk oyun odası olacaktır. Mimarisi hem geçmişimizi hatırlatacak şekilde hem de modern mimarinin uygulanacağı farklı uygulama olarak tasarlanmıştır."

Konuşmanın ardından, cami ve külliyesinin temeli atıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Cami Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement