Erzurum Dereyi Geçmek İçin Köprü İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Erzurum Dereyi Geçmek İçin Köprü İstiyorlar

Dereyi geçmek için köprü istiyorlarErzurum'un Oltu ilçesine bağlı Bahçelikışla köyünde yaşayanlar, köprüsü olmayan derenin karşısına geçerken zaman zaman zor anlar yaşıyor.

29.05.2018 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dereyi geçmek için köprü istiyorlar

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Bahçelikışla köyünde yaşayanlar, köprüsü olmayan derenin karşısına geçerken zaman zaman zor anlar yaşıyor. Derenin yağmur sonrası geçit vermediğini söyleyen köylüler, Bir köprüyü bize çok görüyorlar dediler.

Oltu'ya 27 kilometre uzaklıktaki 100 nüfuslu Bahçelikışla Köyü'nden geçen iki dereden birinde köprü yok. 8 hane ve 30 kişinin yaşadığı derenin geçtiği yerde köprü olmaması köylülerin hayatını çileye çevirdi. Köylüler, ilçe merkezinden aldıkları eşyalarını sırtlayıp ayakkabılarını çıkararak suya girerek geçirmek zorunda kalıyorlar. Yıllardır sorunlarına bir çözüm bulamadıklarını belirten köylüler, her yağmurdan sonra dereden geçip evlerine gitmenin kabus olduğunu söyledi. Yaşlı ve çocukları ise sırtlarında geçirdiklerini ifade eden köy sakinlerinden Saadettin Yıldız, Biz köyümüzde hiç devlet desteği almadık. Her yıl bahar aylarında yağan yağmurların ardından dereden gelen sel yüzünden rahatlıkla evimize gidemiyoruz. Oltu Belediyesine defalarca müracaat ettik ama bir sonuç çıkmadı. Bir köprüyü bize çok görüyorlar dedi. Köyden geçen diğer derenin köprüsü olduğunu bu yüzden bir kısım komşularının evlerine rahatlıkla gidip gelebildiğini aktaran Ağabey Bulut ise Yol bozuk, dereden arabamla geçemiyorum. Eşyalarımı sırtımda götürmek zorunda kalıyorum. Yetkililer, bu çilemize bir son versinler diye konuştu.

Erzurum Dereyi Geçmek İçin Köprü İstiyorlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Dereyi Geçmek İçin Köprü İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement