Erzurum ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları Yollarda - Son Dakika
Kültür Sanat

Erzurum ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları Yollarda

Erzurum ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları Yollarda

Erzurum ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları Mayıs ayı turnelerini sürdürüyor.

24.05.2012 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları Mayıs ayı turnelerini sürdürüyor.

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erzurum Devlet Tiyatrosu Elazığ'da turnede olan çocuk oyunu "Bremen Mızıkacıları"nı 25 Mayıs'ta Olur'da, 27 Mayıs'ta Uzundere'de, 29 Mayıs'ta Şenkaya'da, 30 Mayıs'ta Horasan'da temsil edilecek.

Grimm Kardeşlerden Hale Kuntay'ın dilimize çevirdiği, Ali Meriç-Salih Kalyon'un oyunlaştırdığı, Sedat Şenoğlu'nun yönettiği oyunda, Levent Aras, Merve Gül, Fatma Kum, Taner Köse, Emre Yılmaz, Melike Durak, Kübra Tığtepe ve Sinan Kaya rol alıyor.

- Kilis Konteyner Kent'te Türkçe temsil-

Bu arada, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından Kilis'te, 22 Mayıs'ta Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan konteyner kentte sahnelenen "Kurnaz Avukat" adlı çocuk oyunu ilgiyle izlendi. Temsil öncesi oyunun konusu Türkçe ve Arapça olarak izleyiciye anlatıldı.

Serkan Ekşioğlu, Gülizar Oltulu, Mustafa Turan, Ercan Kılıçarslan ve N. Özgün Çoban'ın rol aldığı oyun, 25 Mayıs'ta Kırıkhan'da, 26 Mayıs'ta Reyhanlı'da, 28 Mayıs'ta Yayla Dağı'nda temsil edilecek.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yapımı "Hacıyatmaz" adlı oyun ise 28 Mayıs'ta Hatay'da temsil edilecek. Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı, Levent Suner'in yönettiği oyunda, M. Orkun Gülşen, Serkan Ekşioğlu, Pelin Tozkoparan, Gülizar Oltulu, Mümtaz Aydoğan Mengi, Fatih Yurdakul, Uğur Çınar, İrem Ölmez, Kerem Corogil, Ercan Kılıçarslan, Mustafa Turan ve Erdem Ünlü rol alıyor.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Erzurum ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları Yollarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement