Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek Tahliye Oldu

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek Tahliye Oldu

"Darbe günlüklerinin mimarı" denilen Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek, tahliye oldu.

19.06.2014 19:58  Güncelleme: 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Balyoz" planı davası sanıklarından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi`nden tahliye edildi.



DARBE GÜNLÜKLERİ NEDİR

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu öne sürülen günlüklerde darbe planları ve "darbe için gerekli toplumsal ve sosyal karışıklıkların meydana getirilmesinde medya ve akademik çevrelerin harekete geçirilmesi" amacıyla düşünülen eylem planları yer alıyordu.

Günlükler, Ergenekon davasının ikinci iddianamesinde deliller arasında geçti. Ayrıca, metinde Ergenekon Operasyonu kapsamında polis tarafından gözaltına alınanlardan bazılarının adlarına da rastlandı.

ÖRNEK YALANLAMIŞTI

Emekli Oramiral Özden Örnek, kendisine ait olduğu öne sürülen günlükteki "darbe girişimi" iddialarını aynı gün yalanlamış ve "Komutanlığım döneminde hiçbir zaman günlük tutmadım" demişti. Daha sonra ise sadece 1957-81 döneminde tuttuğu "hatıratlar" olduğunu belirterek, "Tutulan notlar günlük değil hatırattır. Bu dönemden sonra ve komutanlık sırasında günlük tutulmamıştır. Karargahta günlük programlarım düzenli olarak kaydedilmekteydi. Günlük programlar ve ziyaretleri alıp bunlar üzerinden tamamen senaryo yazılmış" ifadesini kullanmıştı.

ŞÜKRÜ SARIŞIK SERBEST

Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık tahliye edildi. Tahliye beklentisi içinde olduklarını belirten Sarıışık, "Benim 3 yıl 7 aylık tutukluluk sürem var. 3 yıl 7 ay hiç hak etmediğimiz bir cezaevi sürecini yaşadık. Bunu çok bekledik. Ama adalet en sonunda yerini buldu. Geç olmakla birlikte hepimizi mutlu eden bir karar alındı. Sonuçta özgürlüğümüze kavuştuk. Kumpasın kimler tarafından yapıldığını, nasıl organize edildiğini, neler olduğunu bütün Türk milleti biliyor. Bu konuda aleyhimize çalışanlar en sonunda onlar da bu konuyla ilgili ayrıntılı olarak açıklamalarda bulundular, yanıldıklarını anladılar. O da onlar bir erdem. İnşallah tüm milletimiz bu haksız davanın ayrıntılarını öğrenir ve ülke için bir daha böyle olaylar olmaz" diye konuştu.

ARKA ARKAYA TAHLİYELER

Generaller Turgut Atman, Mehmet Eldem ile amiraller Şafak Yürekli ve Caner Bener'in de aralarında bulunduğu 46 tutuklunun ilk olarak özel eşyaları cezaevinden çıkarıldı. General Eşref Akıncı Kışlası önünde bekleyen tutuklu yakınları, kışlanın içindeki cezaevinin bulunduğu bölgeye alındı.

COŞKULU KARŞILAMA

Burada tulum müziği eşliğinde halay çeken tutuklu yakınları, tahliye edilen yakınlarıyla sarılarak hasret giderdi. Tahliye edilen Balyoz Davası tutukluları, yakınlarının araçlarıyla kışladan konvoy halinde çıktı.

BASIN DUYURUSU İLE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Tahliye edilenlerden bir kısmı, gazetecilere açıklamalarda bulundu. " Mamak'ta tutsak edilen subaylar" adına yapılan basın duyurusunda ise "Bu kumpas davaları sonucunda hakları gasbedilen asker veya sivil tüm masum yurtseverlerin bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi, ülke yönetiminde görev alan siyasetçi, asker ve bürokratların boyunlarının borcudur" ifadesine yer verildi. Duyuruda, başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere Vardiya Bizde Platformu, Türkiye Cezaevleri İzleme Komisyonu'nda yer alan milletvekilleri, İstanbul Barosu ile "Vatan ve bayrak nöbeti" tutan Hıdır Hokka'ya teşekkür edildi.

HAYATINI KAYBEDEN ÖZENALP ZİYARET EDİLECEK

Öte yandan, tahliye edilen 46 kişinin, aynı davadan hükümlüyken, bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in annesini akşam saatlerinde ziyaret edeceği, yarın 11.00'de Anıtkabir'e, ardından Özenalp'in mezarına gideceği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Mit: Fazla sevinmesinler cemaat saldi ama yargilanackalr beraat yok darbeyi dusunenler cezasini cekmeli gerekirse vatana ihanetten idam edilmeli 35 31 Yanıtla
    Gökhan Er: Hayırdır serbest kalmaları zorunamı gitti mit efendi 0 0
  • ozanaras: KCK LILAR NEDEN BIRAKILMIYOR ÇÜNKİ KÜRT ADALET BUMU TÜRKİYEDE ADALET YOK HEP TARAFLIYDI ŞİMDİDE TARAFLI EY KÜRTLER EY SOSYALİSTLER UYANIN BU ÜLKEDE ADALET DİNCİYE FAŞİSTE VAR SİZE ANCAK KAHIR ÇEKMEK İŞKENCE GÖRMEK VAR 5 15 Yanıtla
    realite: Ister KCK ister Balyoz iki tarafta da suçsuz insanlar suclular ile beraber yakıldı. Sahte delil ile tutulan herkes birakilmalidir 0 0
  • sivridil: Askerlik hizmetim boyunca donanma k. kur baş.iken tanimaktan ve emrinde bulunmaktan gurur duyduğum, asker babası büyük komutanim, sucsuzlugunuzu biz askerlerin biliyorduk simdi tüm ülke birkez daha öğrenmiş oldu. 5 0 Yanıtla

Advertisement