Eski Spor Bakanı Suat Kılıç'tan Erol Ünal Karabıyık'a Adalet Bakanlığı Hamlesi - Son Dakika
Güncel

Eski Spor Bakanı Suat Kılıç'tan Erol Ünal Karabıyık'a Adalet Bakanlığı Hamlesi

Eski Spor Bakanı Suat Kılıç\'tan Erol Ünal Karabıyık\'a Adalet Bakanlığı Hamlesi

Eski Spor Bakanı Suat Kılıç ve Eski Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık arasındaki adli konuların Kılıç tarafından, Adalet Bakanlığına intikal ettirildiği ortaya çıktı.

10.10.2014 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Spor Bakanı Suat Kılıç ve Eski Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık arasındaki adli konuların Kılıç tarafından, Adalet Bakanlığına intikal ettirildiği ortaya çıktı.

Eski Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, 3,5 milyon liralık afiş bedelini usulsüz bulduğu için ödemeyen Türkiye Voleybol Federasyonu Eski Başkanı Erol Ünal Karabıyık hakkında açtığı dava hem savcılık, hem de ağır ceza mahkemesi tarafından oybirliği ile reddedilmişti. Spor Eski Bakanı Suat Kılıç'ın bu sefer, "Kanun yararına düzeltme" talebiyle Adalet Bakanlığına başvurduğu ortaya çıktı.

İkili arasında yaşanan mahkeme süreci şu şekilde gelişti:

Eski Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, bir TV programında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği gerekçesi ile Erol Ünal Karabıyık hakkında açtığı ilk davada, savcılık takipsizlik kararı vermişti. Savcılık kararında, "Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı olduğu dönemde ülkemizin birçok başarılar kazanmasında büyük katkısı olduğu doğrulanın Erol Ünal Karabıyık'ın katıldığı programda, spor basınının gündeminden düşmeyen ve birçok kişinin eleştirilerine neden olan seçim sürecinde, Bakan olan müşteki ve Spor Genel Müdürlüğünün etkili olduğunu belirtip, cevap niteliğinde görüşlerini açıklamış olmasında, müştekiyi hedef alan ve küçültücü ifadeler kullanılmadığı ve iftira suçunun unsurlarının oluşmadığı kanaatine varılmıştır" denilmişti.

Savcılığın ret kararının ardından eski bakan Suat Kılıç, konuyu ağır ceza mahkemesine taşımıştı. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kararında usul ve yasaya aykırı bir yön görmeyerek itirazı, üç hakimin oybirliği ile tekrar reddetmişti.

Bu kararı da beğenmeyen eski Bakan Kılıç'ın verilen kararda hukuka, usul ve yasaya aykırılık bulunduğu iddiasıyla Adalet Bakanlığına başvurarak kararın kanun yararına bozulmasını istediği, 18 Eylül 2014 tarihinde Kılıç'ın Karabıyık'a açtığı 50 milyon TL'lik tazminat davası görülürken ortaya çıktı. Adalet Bakanlığına 02.04.2014 tarihinde dilekçe ile müracaat ettiğinin ortaya çıkmasının ardından, görülen tazminat davası 11 Kasım 2014 tarihine ertelendi. Mahkemenin, Adalet Bakanlığının verebileceği kararı da göz önüne alarak bu tarihi belirlediği ve ona göre karar vereceği öğrenildi.

KARABIYIK: BAKAN, "USULSÜZ TALEPLERİNİ REDDETİĞİM İÇİN BENİ İSTEMEDİ"

Davaya konu programda Erol Ünal Karabıyık, Suat Kılıç'ın neden kendisini istemediğine yönelik soruyu, "Bazı taleplerini usulsüz bularak reddettiğim için" şeklinde yanıtlamıştı.

USULSÜZ TALEPLER DAVA DOSYASINDA

Erol Ünal Karabıyık'ın dava dosyasında yer alan savunmasına o dönem ulaşan DHA, Karabıyık'ın usulsüz bularak reddettiğini ifade ettiği taleplerden birisinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarıyla ilgili, "Güle güle git, güle güle dön Türkiye" sloganlı reklamlarıyla ilgili olduğunu ve bu reklam için ödenmesi istenen 3 milyon 500 bin liranın, bu işin normal değerinin 8-10 kat üzerinde bulunduğunu belirlemişti. Haberde Karabıyık'ın, bu ilanların bedelinin Basketbol ve Voleybol Federasyonlarınca ödenmesinin istendiğini belirttiği savunmasında, "Genel Müdürlük başından sonuna yürüttüğü işin sadece ödemesini, bize yaptırmak istedi. Bunun usulsüz bir iş olduğunu, bilerek böyle bir işin içinde olmayacağımı söyleyerek reddettim" ifadeleri dikkat çekmişti.

Olimpiyat oyunları sonrası aynı talebin, miktarı düşürülmek suretiyle tekrarlandığını söyleyen Karabıyık, savunmasında, "Söz konusu bedelin yarısı Basketbol Federasyonu, diğer yarısı ise olimpiyatlara katılan diğer federasyonlar tarafından karşılanacaktı. Bu durumda bizim payımıza düşen bedelin neredeyse yüzde 90 azalacağı, artık buna evet demem gerektiği ifade edildi. Bir işlemin usulsüz olmasını o işleme konu miktarın belirlemeyeceğini söyleyerek bu talebi yerine getirmeyeceğimi tekrar ifade ettim. Aba altından sopa gösterilerek, Genel Kurul süreci ima edilen kırgınlık ifadelerine muhatap oldum" dedikten sonra, daha sonra bu bedellerin isimlerini verdiği reklam firmaları tarafından kesilen faturalar karşılığında federasyonlardan tahsil edildiğini duyduğunu belirtmişti. Konu, Meclis'te de gündeme gelmişti. Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, verdiği soru önergesinde Karabıyık'tan istenen reklam bedelinin 3,5 milyon lira olduğunu ifede etmişti.

REKLAM AJANSLARI BU BEDEL ÇOK YÜKSEK BULMUŞTU

Yapılan reklamın tüm Türkiye'de 1500 bilboardda bir hafta süreyle yayınlanması halinde dahi bu bedelin 400-500 bin lirayı geçmeyeceğini, olması gerekenin neredeyse 10 katı olduğunu söyleyen reklamcılar, bedeli çok yüksek bulmuştu. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Spor Bakanı Suat Kılıç'tan Erol Ünal Karabıyık'a Adalet Bakanlığı Hamlesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement