Eski Vekile Kurşunlu Saldırı: Cinayet Değil Katliam - Son Dakika
Güncel

Eski Vekile Kurşunlu Saldırı: Cinayet Değil Katliam

Eski milletvekili Adnan Yıldız'ın eşi ve kızının öldürüldüğü İstanbul Bakırköy'deki silahlı gasp davasında mahkeme, 'Olay katliam niteliğinde' diyerek, iyi hal dahil hiçbir indirim uygulamadı.

08.03.2017 07:18  Güncelleme: 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski ANAP İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ile ailesi, 15 Nisan 2014'te Bakırköy'deki evlerinin önünde, gasp amacıyla iki kişinin silahlı saldırısına uğradı.

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Döviz bürosu sahibi olan ve evden çantasında yüklü miktarda parayla çıkan Adnan Yıldız'ın silahını çekmesiyle çıkan çatışmada, eşi Ferize (58) ve kızı Betül (35) hayatlarını kaybetti, oğlu Kamil (32) yaralandı. Saldırganlardan Mehmet Doğu Yeşilel (28) ölürken, diğer saldırgan Mehmet Beşir Artukoğlu yaralandı. Artukoğlu ile azmettirici oldukları iddiasıyla Murat Tuymaz, İhsan Şimşek ve Oktay Güneş tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 kişi hakkında kasten öldürme, kasten öldürmeye ve nitelikli yağmaya teşebbüsten dava açtı.

BİRİ BERAAT ETTİ

Mahkeme, Murat Tuymaz'ın beraatına karar verdi. Mehmet Beşir Artukoğlu, Oktay Güneş ve İhsan Şimşek ise, kasten öldürme suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanıklar hakkında, nitelikli yağma suçuna teşebbüsten 10 yıl 6 ay, Adnan Yıldız'ı öldürmeye teşebbüs suçundan da 18'er yıl hapis cezasına hükmetti. Heyet, eylemin 'katliam' niteliğinde olduğu gerekçesiyle hiçbir cezada sanıklar lehine iyi hal indirimi uygulamadı. (Kaynak: Hürriyet)

Eski Vekile Kurşunlu Saldırı: Cinayet Değil Katliam

Son Dakika Güncel Eski Vekile Kurşunlu Saldırı: Cinayet Değil Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement