Eskişehir'de 2. Yaren Gecesi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 2. Yaren Gecesi

Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmenler Federasyonu tarafından 2.Yaren Gecesi, düzenlendi.

02.01.2012 14:02

Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmenler Federasyonu tarafından 2. Yaren Gecesi, düzenlendi.

Federasyon Başkanı Oral Büyüksarı, Eskişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, programın zenginliğinden ve katılımdan memnun olduklarını söyledi.

Kültüre ve ataya saygının geleceğe en büyük yatırım olduğunu ifade eden Büyüksarı, şöyle konuştu:

"Milleti ve devleti oluşturan milli ve manevi değerlere federasyon olarak her zaman sahip çıkacağız. Toplumumuzun harcı olan tüm federasyon ve derneklerle bu tür organizasyonlarda bir araya geleceğiz. Bu etkinlikler bir bakıma 2013 Kültür Başkenti'ne Eskişehir'imizin hazırlanmasıdır. Gerek misafir federasyonlar, gerek il dışından gelen katılımcılar bunu gösterdi. Ocak ayında federasyon üyesi ve gençlik kollarının çalışması olarak bir konferans ve sömestr karne hediye programı olacak. Her ayda dolu dolu çalışmalar olacak. Bu vesileyle 2012 yılı ilimiz, ülkemiz adına huzurlu, bu programdaki gibi birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini dilerim."

Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı Zihni Çalışkan da bu kültür organizasyonunda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Araştırmacı yazar Ömer Osman Yeler, geceye katılanlara adeta tarihte yolculuk yaptırdı. Şair Nail Büyüksarı, gecede bulunan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir için yazdığı şiiri seslendirdi.

Sanatçı Mustafa Gökçe tarafından sunulan gecede, Gemiç kadın folklör ekibi, Avlamış Zeybek ekibi, Boşnak halk oyunları ekibi birer gösterisi gösteri yaptı. Yerel sanatçı Cafer Çemen de türküler seslendirdi.

Gecede, Yörüklerin ip dokuma, kirmen eğirme, yün çorap örme gibi artık unutulmaya yüz tutmuş örf ve adetleri de tanıtıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 2. Yaren Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement