Eskişehir'de Özgecan Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Özgecan Tepkisi

Eskişehir\'de Özgecan Tepkisi

Mersin’in Tarsus ilçesinde kaybolduktan sonra dün sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesi, Eskişehir’de çeşitli gruplar tarafından protesto edildi.

14.02.2015 16:46

Mersin'in Tarsus ilçesinde kaybolduktan sonra dün sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Eskişehir'de çeşitli gruplar tarafından protesto edildi.

Porsuk Bulvarı Adalar mevkinde toplanan Halkevci Kadınlar ve üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar, dövizler açıp slogan atarak, cinayeti protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Pınar Turgut, erkek şiddetine her yerde karşı çıkacaklarını söyleyerek, "Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi yükseltip direneceğiz. Evde, sokakta, amfide, mahallede sesimizi kısmak isteyenler fazla umutlanmasın. Meydanları, sokakları terk etmiyoruz. Siz katlettikçe, öldürdükçe birikiyor kinimiz, öfkemiz" şeklinde konuştu.

Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Öte yandan, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 4 kadın da Doktorlar Caddesi üzerinde tramvay yolunda pankart açarak, '10 dakika hayatı durdurma' eylemi gerçekleştirdi. Mersin'de meydana gelen olayı protesto eden grup, tramvay yolunu kapattıkları için yolcuların tepkisiyle karşılaştı. Çevreden geçen bir vatandaş ise eylemi haklı bulduğunu, ancak duraklarda bekleyen vatandaşların mağdur edilmesini doğru bulmadığını belirterek, yolu açmalarını rica etti. Bir süre daha sloganlar atan grup, polis ve zabıta ekiplerinin gelmesi ile eylemlerini sonlandırdı. Grup, daha sonra ellerinde taşıdıkları pankartı Porsuk Çayı üzerindeki bir köprüye asarak, sloganlar attıktan sonra dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Özgecan Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement