Eskişehir Valisi Tuna, Görevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Valisi Tuna, Görevine Başladı

Eskişehir Valisi Tuna, Görevine Başladı

Tuna."Eskişehir, yetişmiş insan gücü, gelişmiş sanayisi ve ticareti, coğrafi konumu, ulaşım imkanları ve renkli kültürü, genç nüfusu, ilim, irfan yuvası üniversiteleriyle Anadolu'nun göz bebeği bir kent" "Bütün kurum ve kurumların, Eskişehir'in"...

30.05.2013 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle atandığı Eskişehir Valiliği görevine başlayan Güngör Azim Tuna, "Eskişehir, yetişmiş insan gücü, gelişmiş sanayisi ve ticareti, coğrafi konumu, ulaşım imkanları ve renkli kültürüyle, genç nüfusu, ilim, irfan yuvası üniversiteleriyle Anadolu'nun göz bebeği bir kent" dedi.

Tuna, Eskişehir'deki görevine başladı. Valilikte personeliyle tanışan Tuna, daha sonra tören mangasını selamladı.

Tuna, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yılı aşkın süredir gurur ve onurla yürüttüğü Çanakkale Valiliği görevinden en son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile ayrıldığını hatırlatarak, Anadolu'nun göz bebeği Eskişehir'de bugün itibariyle göreve başladığını kaydetti.

Eskişehir'e daha önce hiç gelmediğini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Eskişehir bugün geldiği konumla ve geleceğe yönelik sunduğu imkanlarla daha da ileride olacak bir kent. Farklı coğrafyalardan insanların bir araya gelerek kültür zenginliğine sebebiyet verdiği ve kaynaştığı, barışın, huzur ve hoşgörünün egemen olduğu bir coğrafyaya vali olarak gelip görev yapmak büyük bir onur ve gururdur. Burası Osmanlı'nın temellerinin atıldığı coğrafyalar. Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı'mızda da, varolma mücadelesi verdiğimiz zamanlarda da bu coğrafya çok önemliydi. Eskişehir, yetişmiş insan gücü, gelişmiş sanayisi ve ticareti, coğrafi konumu, ulaşım imkanları ve renkli kültürüyle, genç nüfusu, ilim, irfan yuvası üniversiteleriyle Anadolu'nun göz bebeği bir kent."

"Her şeyin başı sevgi"

Tuna, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği sıfatının kent için önemli fırsat olduğunu bildirdi.

Eskişehir halkıyla yapacağımız etkinlikler ve yapısal projelerle bu yılı en iyi şekilde değerlendirip akabinde Eskişehir'e bir şeyler kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Tuna, "Başta Sayın Bakanımız Nabi Avcı olmak üzere, milletvekillerimiz, belediyelerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, Eskişehir halkı, resmi kurumlar, özel sektör, hepimiz el ele Eskişehir için en iyisini yapmaya ve uyum içinde çalışmaya gayret göstermeliyiz. Yunus Emre, 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz' diyor. Gerçekten çok doğru söylüyor. Her şeyin başı sevgi. İnsanımızı seviyoruz, onlara hizmet için arkadaşlarımızla elimizden geleni yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği

Tuna, bir gazetecinin "Çanakkale'de, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı dolayısıyla bir proje yürütüyordunuz. Burada da 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti projesi devam ediyor. Orada yarım kalan bir proje, burada da yarıdan devam edeceğiniz proje var. Bu zor bir görev mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Çanakkale'de yarım kalmış bir şey yok. Henüz başlamamış bir süreç var. Bunun çok önceden duyurulması ve tanıtımının yapılması gerekiyor. Bunun için de etkinliklerin yapılacağı ilin buna hazırlanması gerekiyor. Bütün kurum ve kurumların Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ne daha fazla sarılması lazım. Çanakkale'de bu oluşmuş durumda. Herkes, 2015 yılında gerçekleştirilecek yapılanmayı bekliyor. Türk Dünyası Kültür Başkenliği konusunda Eskişehir'i daha fazla heyecanlamaya, destek vermeye ve katkı sunmaya davet ediyoruz. 'Eskişehir etkinlik yorgunu bir il' diye duydum. Bu çok abartılı. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Herkes işin ucundan tutacak. Böylece birlikte Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ni iyi şekilde değerlendirmiş oluruz. 2013 yılı bittiğinde elimize ne kaldığına bakacağız. Güzel fotoğraf kareleri olacak ancak bu yeterli değil. Somut bir takım yapısal işlere de imza atılması lazım. Onun için zaman biraz geçmiş durumda ancak bir şeyler yapılabilir. Hızlı hareket edersek, iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bir an önce ilgili arkadaşlarla bu konuda görüşmeler yapacağız."

Tuna, Valiliği içinde ve çevresinde düzenlemelerin yapıldığına değinerek, "Bu yıl içinde çok önemli konuklarımız gelecek. Onları Valilik'te ağırlamak isterdik. Şu haliyle onları burada ağırlayamayız. Geçici bir mekan bulacağız. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansımızda ikamet ederiz ya da alternatif bir yapı buluruz. Biri iki ay Valilik işlerimizi orada takip edeceğiz" dedi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir Valisi Tuna, Görevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement