Esob'da Seçim Takvimi Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Esob'da Seçim Takvimi Başlıyor

Esob\'da Seçim Takvimi Başlıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonuna bağlı meslek odalarının seçimlerinin 02 Ocak 2018 tarihi itibariyle start alacağı belirtildi.

21.12.2017 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna bağlı meslek odalarının seçimlerinin 02 Ocak 2018 tarihi itibariyle start alacağı belirtildi. Erzurum'da çekişmeli geçmesi beklenen oda seçimlerinde birçok odaya yeni adayların çıkması bekleniyor.

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununa göre dört yılda bir yapılması gereken Meslek Odalarının Seçimleri 02 Ocak - 31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak. Meslek Odalarının seçimlerinden iki ay sonra, Mayıs 2018'de ise Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin seçimi yapılacak.

Geçtiğimiz yıllara göre daha çekişmeli geçmesi beklenen oda seçimlerinde birçok adayın yarışacağı bekleniyor. Şehir merkezinde 25, ilçelerde ise 15 meslek odası bulunuyor.

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanuna göre, oda başkanı ve yöneticisi olabilmek için en az iki yıllık oda kaydı ve vergi mükellefiyeti gerekiyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE BULUNAN ODALAR

Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Otel-Kahveciler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Matbaacılar, Kırtasiyeciler ve Tabelacılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Marangoz-Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Bakkallar ve Manavlar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Tesisatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Kunduracılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Lokantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Berberler-Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Mahrukatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Camcılar-Sobacılar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Kasaplar Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Demirciler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Keresteciler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Minibüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Hancı-Besiciler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası.

İLÇELERDE BULUNAN ODALAR :

Hınıs Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Hınıs Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Tortum Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, İspir Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Şenkaya Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Oltu Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Horasan Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Horasan Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Pasinler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Narman Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Aşkale Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Aşkale Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Uzundere Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası, Ilıca Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esob'da Seçim Takvimi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement