Estonya Cumhurbaşkanı, ülkenin İçişleri Bakanı'nın "tezgahtar kız" söylemi için Finlandiya Başbakanı'ndan özür diledi - Son Dakika
Dünya
BBC

Estonya Cumhurbaşkanı, ülkenin İçişleri Bakanı'nın "tezgahtar kız" söylemi için Finlandiya Başbakanı'ndan özür diledi

Estonya İçişleri Bakanı, Finlandiya Başbakanı'na "tezgahtar kız" şeklinde hitap etti. Bunun üzerine Estonya Cumhurbaşkanı, Finlandiya Başbakanı'ndan özür diledi.

17.12.2019 06:06  Güncelleme: 11:38

Geçtiğimiz günlerde Estonya İçişleri Bakanı Mart Helme, dünyanın en genç başbakanı unvanını elinde bulunduran Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'e "tezgahtar kız" yakıştırmasını yapıp alay etti. Bunun üzerine Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid, Sanna Marin'den özür diledi.

"TEZGAHTAR BİR KIZIN KABİNEYE GİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Mart Helme, tepki çeken sözleri, partisine ait radyodaki bir programda sarf etti. Helme, "Şimdiyse, tezgahtar bir kızın ve bazı sokak eylemcilerinin ve eğitimsiz insanların kabineye girdiğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI OLMADAN TEZGAHTARLIK YAPMIŞ

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, üniversiteyi bitirmeden önce tezgahtarlık yaptığını açıklamıştı. Ailesindeki tek üniversite mezunu olan Marin, ailesinin yoksul olduğunu da dile getirmişti.

"KASİYER, BAŞBAKAN OLABİLİR"

Estonya İçişleri Bakanı'nın yakıştırmasına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Marin, Finlandiya'dan çok gurur duyduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Burada yoksul bir ailenin çocuğu eğitim görebilir ve hayatlarındaki bir sürü şeyi başarabilir. Bir dükkandaki kasiyer, başbakan olabilir."

ÖZÜR DİLEMEDİ

Estonya İçişleri Bakanı Helme, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylemekle birlikte, Marin'den özür dilemedi. Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ise, 70 yaşındaki Mart Helme'nin sözlerinden "utanç duyduğunu" söyledi.

Estonya Cumhurbaşkanı, ülkenin İçişleri Bakanı'nın

İŞ BAŞA DÜŞTÜ

İçişleri Bakanı'nın özür dilememesi üzerine Estonya Cumhurbaşkanı Kaljulaid, Finli mevkidaşı Sauli Niinistö'yü aradığını ve Marin'e özürlerini iletmesini istediğini söyledi.

Estonya Cumhurbaşkanı, ülkenin İçişleri Bakanı'nın
Estonya Cumhurbaşkanı, ülkenin İçişleri Bakanı\'nın "tezgahtar kız" söylemi için Finlandiya Başbakanı\'ndan özür diledi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Estonya Cumhurbaşkanı, ülkenin İçişleri Bakanı'nın 'tezgahtar kız' söylemi için Finlandiya Başbakanı'ndan özür diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement