Euroleague Women - Son Dakika
Spor

Euroleague Women

Galatasaray, Euroleague Women A Grubu beşinci maçında Uniqa Sopron’u 76-60 mağlup etti.

12.11.2015 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray, Euroleague Women A Grubu beşinci maçında Uniqa Sopron'u 76-60 mağlup etti.

Karşılaşmaya Işıl Alben, Jewell Loyd, Jelena Dubljevic, Bahar Çağlar, Petra Kulichova beşiyle başlayan sarı-kırmızılılar, ilk sayılarını Bahar Çağlar ile buldu. İlk çeyrekte dört dakika geride kaldığında Jelena Dubljevic - Petra Kulichova ikilisiyle skora 10-10 eşitlik geldi. Bu bölümden itibaren üstünlüğü sürdüren sarı-kırmızılılar, ilk çeyreği 15-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. Savunma sertliğini arttıran Ekrem Memnun'un öğrencileri, rakibine beş dakikada sadece dört sayı atma şansı tanıdı. Özellikle Jelena Dubljevic'in etkili olduğu bu bölümde fark 10 sayıya kadar çıktı. Çeyreğin tamamlanmasına üç buçuk dakika kala skorbord arızası nedeniyle oyun bir süre durdu. Bu sırada 22-31 Galatasaray üstünlüğü vardı. Kalan bölümlerde hücumda ağır basan taraf olan Galatasaray, soyunma odasına 25-43 üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk üç dakikasında Bahar Çağlar, Işıl Alben, Bahar Çağlar üçlüsüyle skor 29-52'ye geldi. Maç başından beri savunmada geri adım atmayan Ekrem Memnun'un öğrencileri, hücumda da istediğini sergileyerek farkı 26 sayıya kadar çıkarmasını bildi. Çeyreğin bitimine iki dakika kala Nevriye Yılmaz'ın sayısında 38-61'lik skor oluştu. Karşılıklı basketlerle geçilen çeyreğin son dakikalarında 41-63 Galatasaray üstünlüğü vardı.

Final periyodunda Uniqa Sopron adına Aleksandra Crvendakic üst üste sayılar bularak farkı kapatmak isterken, üç buçuk dakika geride kaldığında skor 43-67'ye geldi. Galatasaray ise rakibine sıkı müdafaa uygulayarak skor avantajını korumayı başardı. Mücadelenin bitimine üç dakika kala skor 52-74'teydi. Bu dakikaya kadar Jelena Dubljevic 19 sayı 4 ribaund 6 asist ile sarı-kırmızılıları sırtlayan isim oldu. Koç Ekrem Memnun, kalan iki dakikada rotasyona gidince fark 14 sayıya kadar indi. Son saniyede Jewell Loyd'un sayısı geldi ve Galatasaray, Macaristan ekibi Uniqa Sopron'u deplasmanda 60-76 mağlup etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Euroleague Women - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement