Ev Hanımlarının Tercihi İnternet Radyoları - Son Dakika
Güncel

Ev Hanımlarının Tercihi İnternet Radyoları

Sayıları Her Geçen Gün Artan İnternet Radyoları, Özellikle Ev Hanımlarının İlgi Odağı Haline Geldi.

07.01.2011 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ev hanımlarının dinleyici olarak başladığı internet radyosu serüveni, zamanla DJ'liğe, oradan da radyo patroniçeliğine kadar gidiyor

Gelişim süreci 5 yıl öncesi dayanan ve kısa zaman içerisinde sayıları 50'yi aşan internet radyoları en büyük ilgiyi ev hanımlarından görüyor. Günlük ev işlerini tamamladıktan sonra soluğu bilgisayar başında alan ev hanımları, bir yandan sanal alemde sörf yaparken bir yandan da internet radyosu dinliyor. Dinleyici olarak başladığı internet radyosu serüveni zamanla DJ'liğe, oradan da radyo patroniçeliğine kadar uzanan ev hanımları, internet radyoları sayesinde sosyal çevrelerini de genişletiyorlar.

4 yıl önce iki arkadaşı ile bir radyo kuran www.radyoduygu.com Genel Yayın Yönetmeni Serap Olcay Bilgin, internet radyolarının gelişim sürecini en iyi takip eden ev hanımı ve internet radyosu patroniçelerinden biri. İnternet radyosu serüvenine 2007 yılında başladığını ifade eden Serap Olcay Bilgin, "Sanal ortamda tanıştığım 2 arkadaşımla birlikte Radyo Duygu'yu kurmaya karar verdik. Sektörün çok yeni olması ve piyasada internet radyosunun nerede ise olmayışı, bizim için büyük bir avantaj yaratmıştı. İlk zamanlar birbirimize ve yakın çevremize yayın yaparken, zamanla üye sayımız arttı ve şu sıralar 5 bine yaklaşmış durumdayız. Radyomuz 4 yıl içerisinde 1 milyon 636 bin 30 kez sayfa izlenimi almış durumda. Bu bir rekor" dedi.

İnternet radyosuna olan ilgi maliyetleri 2 kat artırdı

İnternet radyolarının, bilgisayarın ve internetin olduğu dünyanın her köşesinde dinlenebilme özelliği bulunduğuna dikkat çeken Serap Olcay Bilgin, sürekli zirvede kalabilmek için internet radyolarında bugüne kadar hiç yapılmayan, hatta denenmeyen projelere imza attıklarını açıkladı. Serap Olcay Bilgin, "Amatör Şarkı Yarışması, Şiir Okuma ve Yazma Yarışması ve Amatör DJ Yarışması gibi organizasyonlarımızı geleneksel hale getirmiş bulunuyoruz. Bu sayede radyomuza yeni dinleyici, DJ ve moderatör arkadaşlarımızı katıyoruz. Bunların yanı sıra Sevgililer Günü, Yılbaşı gibi günlere özel programlar yapıyoruz. Bu sayede genişliyor ve diğer internet radyolarına örnek teşkil ediyoruz" dedi. Son yıllarda internet radyolarına hem dinleyici hem de girişimcilik açısından ilginin oldukça arttığına dikkat çeken Serap Olcay Bilgin, "4 yıl önce bir internet radyosunu bin lira civarında kurabiliyordunuz, ancak günümüzde bu rakam 2 bin 500 lirayı aşmış durumda. Kaliteli bir internet radyosuna sahip olmak istiyor iseniz, bu rakam 3 bini aşıyor" dedi.

Dinleyici iken DJ oldular, hayatları değişti

Müzik tutkusunu yaratıcılığı ile bütünleştiren ev hanımları, dinleyici olarak geldikleri internet radyosunda zamanla DJ oluyorlar. DJ Hayal, DJ Demet ve DJ Nur bu örneklerden sadece birkaçı. DJ Hayal www.radyoduygu.com da 'Hayal Denizi' isimli programın yapımcı ve sunuculuğunu yaparken, DJ Demet 'Sokak Lambası', DJ Nur ise 'Dudaktan Kalbe' isimli programların yapımcı ve sunucuları. Bu üç ismin ortak noktası eğlenceyi işe dönüştürerek, dünyanın her köşesinden dinlenen birer programcı olmaları. Günde ortalama bin kişiye seslerini duyurarak heyecanını paylaşan DJ Hayal, DJ Demet ve DJ Nur, ummadıkları kadar sosyal çevreye sahip. Radyo Duygu'nun iki ayda bir düzenlediği Radyo Buluşmaları ile dinleyici kitlesiyle bir araya gelen DJ'ler, zamanla dostluk bile kurabiliyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ev Hanımlarının Tercihi İnternet Radyoları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement