Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti

Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Muş Devlet Hastanesi tarafından yatalak hastalara evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmeye başlandı.

06.04.2017 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Muş Devlet Hastanesi tarafından yatalak hastalara evde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verilmeye başlandı.

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, engelli bireylere yönelik evde hizmet verme noktasında büyük hassasiyet gösteriyor. Hasköy ilçesinde ikamet eden Erol Taş'ın on yaşındaki doğuştan engelli kızı Selen Taş'a, Hasköy Devlet Hastanesi fizyoterapistleri Cemile Özkan ve Mahsum Taştekin tarafından evde terapi hizmeti uygulandı.

Yapılan hizmetle ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren hasta babası Erol Taş, 2016 yılından itibaren kızının imkansızlıklar yüzünden fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alamadığını söyledi. Kızının 4 yıl kadar İstanbul'da tedavi gördüğünü hatırlatan Taş, "Buraya geldikten sonra götürüp getirmemiz zor oldu. Daha önce de servis verilmediği için yaklaşık bir yıldır fizik tedavi görmedi. Evde yatağa bağımlı haldedir. Tedaviye devam edilirse ufak da olsa adım atma ihtimali var. Bu da bizi çok umutlandırıyor. Hastaneye gelemeyecek durumdayız. Evimize kadar gelip burada bu hizmeti almamızı sağlayan başta Genel Sekreterimiz Fatih Dölek olmak üzere bütün yetkililerden Allah razı olsun. Yürüyebilme ihtimali bizi umutlandırıyor. Şimdi hem kızım hem de biz çok mutluyuz. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek ise, alanında uzman fizyoterapistlerin yatalak hastaların evlerinde fizik tedavi hizmeti vereceğini kaydetti. Fizik tedaviye ihtiyaç duyan hastaların her zaman yanlarında olacaklarını hatırlatan Dr. Dölek, "Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetine ihtiyacı olan hastalar ve hasta yakınlarının hastanelerimizin fizik tedavi ve rehabilitasyon polikliniklerine başvurması halinde, fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi gerektiren hastalarımız tespit edilerek, evde fizik tedavi uygulaması yapılmaktadır. Böylelikle alanında uzman fizyoterapistlerce hastalarımıza evlerinde fizik tedavi hizmeti verilmeye başlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"Onlar gelemiyorsa biz onlara gideceğiz"

Bütün ilçelerde bu hizmetin verileceğini belirten Genel Sekreter Dr. Fatih Dölek, "Bu kızımız da doğuştan engelli ve tedaviye ihtiyacı olan biridir. Tedavisine devam edilirse, şimdiki durumundan çok daha iyi bir duruma gelebilir. Devletimiz güçlü bir devlet, bize verdiği imkanları sonuna kadar vatandaşın sağlığı için kullanacağız. Bu hizmeti Muş'un geneline yayacağız. Muş'un en ücra köşesinde bulunan engelli vatandaşımıza ulaşıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek. Onlar gelemiyorsa biz gideceğiz. Bütün ilçelerimize bu hizmeti götüreceğiz" diye konuştu.

Fizik tedavi hastası Selen Taş'a akülü araç hediye edeceklerini söyleyen Dölek, "Daha önce Muşlu iş adamlarımız, yöneticilerimiz, doktor ve sağlık çalışanları arkadaşlarımızın kendi aralarında topladığı bağışlarla birkaç çocuğumuza akülü araç hediye ettik. Şimdi de bu kızımıza akülü araç vereceğiz inşallah" dedi.

Ziyarete Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek, Hasköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Necdet Özcan, Hastane Müdürü Haşim Demir, Muş Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Esin Engin Arslan ve Hasköy Devlet Hastanesi fizyoterapisti Cemile Özkan katıldı.

Buradaki hasta ziyaretinin ardından Dr. Fatih Dölek ve beraberindekiler, engelli başka bir hastayı da evinde ziyaret ederek, muayeneden geçirip taleplerini dinledikten sonra ilçeden ayrıldılar. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement