!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali

İngiliz aktör Rupert Everett'ın da katıldığı ödül töreni ve kapanış partisiyle sona erdi.

27.02.2012 14:36

!f İSTANBUL RUPERT EVERETT'IN KATILDIĞI ÖDÜL TÖRENİ VE KAPANIŞ PARTİSİYLE SONA ERDİ

11. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, British Council işbirliği ile İstanbul'a gelen İngiliz aktör Rupert Everett'ın da katıldığı ödül töreni ve kapanış partisiyle sona erdi.

!f İstanbul, 26 Şubat 2012 Pazar akşamı saat 20:00'da Beyoğlu 360'da düzenlenen ödül töreni ve kapanış partisiyle sona erdi. Sanat dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı ve sunuculuğunu Meltem Cumbul'un üstlendiği geceye British Council'in desteği ile İstanbul'a gelen İngiliz aktör Rupert Everett da katıldı.

Festivalin kapanış seansında özel gösterimi yapılan ve babası tarafından öldürülen eşcinsel Ahmet Yıldız'ın hayatını konu alan Zenne filminin sunumunu yapmak üzere British Council desteğiyle İstanbul'a gelen Ruper Everett'a sinemaya katkıları nedeniyle "Yeni Bir Dünya İçin Sinema" ödülü verildi. Ödülünü tutuklu gazeteciler adına Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık'in elinden alan Everett "Bu ödüle layık olmadığımı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim." dedi. Sunumunu yaptığı Zenne filmine de değinen Everett, filmin yaşamını konu aldığı Ahmet Yıldız'ın ölümünden bir film çekimi için Türkiye'de bulunduğu esnada öğrendiğini söyleyerek, "Bu kadar ürkütücü bir cinayetin günümüzde yaşanabileceğinden duyduğumda korkuya kapıldım ve derinden etkilendim. Bu olay sonrasında Türkiye'de bir eşcinsel olarak yaşamanın zorluklarının farkına vardım. Bu konudaki farkındalığın gelişmesine hizmet edeceğini düşündüğüm Zenne çok güzel bir şekilde hayata geçirilmiş bir film. Sunumunu yapmaktan gurur duyduğum bu film sayesinde belki de Ahmet'in korkunç ölümü olumlu bir şeylerin gelişmesine yol açacak." şeklinde konuştu.

Sunuculuğunu Meltem Cumbul'un üstlendiği geceye Sinem Kobal, Eyşan Özhim, Elif Dağdeviren ve Jale Arıkan gibi sinema dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Gecede ayrıca !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Film Festivali kapsamında düzenlenen Keş!f Uluslararası Film Yarışması ve Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmler ve ynetmenleri de ödüllendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement