Farc Silahlarının Yüzde 30'unu Daha BM'ye Teslim Etti - Son Dakika
Güncel

Farc Silahlarının Yüzde 30'unu Daha BM'ye Teslim Etti

Farc Silahlarının Yüzde 30\'unu Daha BM\'ye Teslim Etti

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) silahlarının yüzde 30'unu daha Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine teslim etti.

14.06.2017 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) silahlarının yüzde 30'unu daha Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine teslim etti.

FARC sekreterliğinden Pablo Catatumbo, silahlarının yüzde 30'unu daha BM yetkililerine teslim ettiklerini açıkladı. Catatumbo, "FARC olarak Kolombiya'ya ve dünyaya savaş sayfasını kapattığımızı, barış sayasını açtığımızı göstermek istiyoruz (…)" dedi.

Silah bırakma  taahhüdünü tam olarak yerine getirdiklerini söyleyen FARC liderlerinden Catatumbo, ülkede barışı sağlamak için her şeyi yapacaklarını ifade ederek barış anlaşmasına duydukları güvenini vurguladı.

Hükümet ile FARC arasındaki barış anlaşmasın  24 Kasım 2016'da imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında FARC sembolik olarak 140 silahını 17 Mart'ta, silahlarının yüzde 30'unu 7 Haziran'da yine BM yetkililerine teslim etmişti. Üzerinde anlaşılan takvime göre FARC'ın, silahlarının kalan yüzde 40'lık kısmını da 20 Haziran'da BM'ye teslim etmesiyle silah bırakma süreci tamamlanmış olacak.

BM, FARC'ın 7 bin silahının olduğunu duyurmuştu.

Ülkede 53 yıldır süren iç savaş, 260 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

(Fotoğraflı) - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Farc Silahlarının Yüzde 30'unu Daha BM'ye Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement