Fazıl Say Beyrut'ta Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Fazıl Say Beyrut'ta Konser Verdi

Fazıl Say Beyrut\'ta Konser Verdi

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Beyrut'ta düzenlenen festival kapsamında Moldovalı keman sanatçısı Kopatchinskaja ile ortak konser verdi Say: "Ortadoğuda sular dinmiyor.

10.03.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Beyrut'ta düzenlenen Al Bustan Festivali kapsamında Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja ile ortak konser verdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 1994 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden, başta klasik müzik olmak üzere farklı müzik dallarından sanatçıların katıldığı Al Bustan Festivali'nde, piyanist ve besteci Fazıl Say ile Moldovalı keman sanatçısı Kopatchinskaja ortak konser verdi. Konsere gösterilen büyük ilgi nedeniyle izleyiciler için ek sandalyeler konuldu. Konserde Ludwig van Beethoven'in eserleri seslendirildi.

Konserden sonra AA muhabirine konuşan Say, "Beyrut'un birçok festivali var. Lübnan çok kültürlü bir ülke. Hem Doğu kültürünü hem Batı kültürünü sentezleyen bir ülke. Buraya en son 2004 yılında Beiteddin Festivali'nde gelmiştim. Lübnanlılar Türk sanatçıları çok seviyor. Konsere ilgi olağanüstüydü. Sahneye bile oturanlar vardı" dedi.

Avrupalı sanatçıların, bölgedeki gerginlik nedeniyle Lübnan'da düzenlenen birçok konsere katılmaktan son anda vazgeçtiğinin hatırlatılması üzerine Say şöyle konuştu:  "Lübnan'a en son 10 yıl önce gelmiştim. 10 yılda çok sular aktı. Lübnan'da İsrail savaşı oldu. Pek çok sey oldu. Ortadoğu'da sular dinmiyor. Türkiye'de de öyle, Lübnan'da da, başka ülkelerde de öyle. Ümit ediyoruz ki dünyaya barış gelecektir, kardeşlik gelecektir. Tarkovski'nin çok güzel bir sözü var. 'Dünya mükemmel olmadığı için sanat vardır' der."

Yaklaşık iki saat süren konserin ardından, seyircilerin yoğun ilgisi üzerine Say, iki kez daha sahneye çıktı. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fazıl Say Beyrut'ta Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement