Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı

Fenerbahçe'nin 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada Alanyaspor'un gollerinde kural hatası olduğu iddiası spor gündemine bomba gibi düştü.

17.09.2019 08:57  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadelede ev sahibi ekibin attığı birinci ve ikinci gol tartışmalara neden oldu. Bunun sebebi ise Akdeniz ekibinin gollerinde kurala aykırı durum olduğu iddiası.

Alanyaspor'un Papiss Cisse ile bulduğu ikinci gol, kural hatası iddialarını gündeme getirdi. Kaleci Altay'ın topu oyuna soktuğu anda Cisse'nin rakip ceza sahası içerisinde olduğu kamera görüntülerinde ekrana yansıdı.

PEKİ KURALA GÖRE NE OLMASI GEREKİYOR?

Kale vuruşlarında artık oyuncular topun oyuna girmesi için ceza sahası dışına çıkması gerekmiyor. Ancak hücum oyuncularının top oyuna girene kadar ceza sahası dışında olması gerekiyor.

İşte konuyla ilgili yapılan yorumlar;

BeinSports Spikeri Güntekin Onay: "Kuralda 'Kaleci çabuk kullanırsa forvet oyuncusu ceza sahasını terk etmemiş olabilir' diyor. Avantajını kaybeden için kural işlemez diyor"

TRT Spor Spikeri Ersin Düzen: "Kurallara göre aut atışında eğer rakip oyuncu (Cisse) ceza alanını terk edecek zamanı bulamazsa ve burada kale vuruşuna müdahale etmezse kural hatasına girmiyor."

Eski Hakem Deniz Çoban: "Alanyaspor'un ikinci golünde 'kural hatası var' diyenlere katılamam."

İLK GOLDE DE Mİ KURAL HATASI VAR

Alanyaspor'un ilk golünde de kural hatası iddiası bulunuyor. Akdeniz ekibinin taç atışını yanlış yerden kullanmasına rağmen hakem Halis Özkahya'nın taçı yeniden Alanya lehine kullandırması futbol kurallarına uymuyor. Kurala göre taçın el değiştirmesi gerekiyor.

"BÜYÜK BİR HATA VAR"

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan eski hakem Deniz Çoban, "Alanyaspor'un ilk golünden önce spiker 'Hakem yanlış yerden taç atan Alanyaspor oyuncusunu uyardı, yerinden atılmasını istiyor' diyor. Böyle bir durum gerçekleştiyse çok büyük bir hata var. 'Yanlış yerden kullanımdan dolayı taç tekrarlanırsa' aynı takım kullanamaz" dedi.

İşte kare kare o anlar;

Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı
Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı
Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı
Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı

Son Dakika Spor Fenerbahçe - Alanyaspor maçında kural hatası olduğu iddiası tartışma yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • alp: lan artık var diye bşey var hadi hakem görmedi diyelim ordaki kamiller niye uyarmıyor affedilmez kural hatası var maç tekrar edilmeli 4 35 Yanıtla
    hakan: yav he he, siz yenilirseniz hep tekrarlansın. seçimler gibi !!! 12 6 feneriye: peki demezlermi mahkemede hakem görmedi vardakiler niye görmedi diye.geçnsene gs hakemleri emekli ettirdi busenede fenev ettirecek 7 3
  • AKILLI DURMUŞ: HADİ ORDAN..!! HADİ KURAL HATASIYMIŞ BAL GİBİ NET SKOR...... 34 4 Yanıtla
  • fenerli: ya boş iş bunlar kural hatası falanda yok ayrıca iki tane eski hakemin dediklerine bakmayın adamlar eskide kalmış futbolun kuralları sürekli değişiyor adamalar çıktı yendi bizi ney galibiyet 5 senedir bu takımda bir işe yaramayan ozan ve alper hala sahada asıl hata bu bırakın kural hatasını iki stoper yedekte biz orta sahalardan stoper yapıyoruz 19 4 Yanıtla
    Falcao: Yenmekle kalmadılar tecavüz ettiler 7 2 fenerli: falcao merak etme bu takımın ölüsü gelir evinizde sizi yener sen rahat ol 3 5
  • DALAMANLI: YATIN ÇAMURA YATIN İŞİNİZ GÜCÜNÜZ KARI GİBİ AĞLAMAK EMZİĞİ AĞZINIZA VERİP BELEŞTEN 3 PUAN ALIP ŞAMPİYON OLMAK DİMİ ŞİKEBAHÇE 6 4 Yanıtla
  • tilki: tekrar falan istemeyiz KOÇ gibi devam diğerleri gibi zırlak değiliz sonuna kadar FENERRRRRRRRRRR 4 4 Yanıtla
  • Fenevvvv: Hep aynı taktik yenil çamur at bu fenevden bir cacık olmaz...tebrikler alanya 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement