Ferrero Fındık Ödülü Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu - Son Dakika
Dünya

Ferrero Fındık Ödülü Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu

Fındık sektöründe araştırma ve inovasyonun finanse edilmesi ve iyileştirilmesine odaklanan Ferrero Fındık Ödülü Yarışması’nın 150 bin Euro değerindeki ilk ödülünü EXPO Milano 2015’te “Dünyadaki en önemli üretim alanları için yeni teknolojiler içeren gelişmiş fındık üretimi” projesiyle Şili’den Instituto de Investigaciones Agropecuarias, INIA Carillanca kazandı.

01.10.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındık sektöründe araştırma ve inovasyonun finanse edilmesi ve iyileştirilmesine odaklanan Ferrero Fındık Ödülü Yarışması'nın 150 bin Euro değerindeki ilk ödülünü EXPO Milano 2015'te "Dünyadaki en önemli üretim alanları için yeni teknolojiler içeren gelişmiş fındık üretimi" projesiyle Şili'den Instituto de Investigaciones Agropecuarias, INIA Carillanca kazandı.

Fındık sektöründe araştırma ve inovasyonun finanse edilmesi ve iyileştirilmesine odaklanan Ferrero Fındık Ödülü Yarışması'nın kazananları EXPO Milano 2015'te belli oldu. Bu ödülün verilmesi, Genel Müdür Lucio Gomiero tarafından açıklandığı üzere İnovasyon, en iyi tarım uygulamaları ve çevresel sürdürülebilirlik konularında kendini mihenk taşı olarak sunarak dünya çapında fındık sektörünü geliştirmeyi amaçlayan Ferrero Hazelnut Company tarafından başlatıldı.

"Bu girişimden çok memnunuz," diyen Soremartec Teknik Bilimsel Direktörü Mauro Fontana, "Çünkü bu girişim fındık yetiştiriciliğinde gelişme, inovasyon, sürdürülebilirlik ve yeni stratejiler ile ilgili projelerini sunan birçok üniversite mezunu ve araştırmacı, kar amacı gütmeyen araştırma ve eğitim kurumunun küresel ölçekte katılımını sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

150 bin Euro değerindeki ilk ödüle, "Dünyadaki en önemli üretim alanları için yeni teknolojiler içeren gelişmiş fındık üretimi" projesiyle Instituto de Investigaciones Agropecuarias, INIA Carillanca Şili layık görüldü. İkinci ödül, "Daha verimli ve sürdürülebilir fındık yetiştiriciliği için yeni yetiştirme sistemi" projesiyle Perugia Üniversitesi'ne (İtalya) verildi. Üçüncü sırada ise, "Yenilikçi hasat teknolojisi ve bitki materyali ile modern bir fındık sektörü geliştirme" projesiyle Torino Üniversitesi (İtalya) Tarım Bilimleri, Ormancılık ve Gıda Bölümü (DISAFA) ve Palermo Üniversitesi (İtalya) Tarım Bilimleri, Ormancılık ve Gıda Bölümü (SAF) ile işbirliği içindeki Institut de Recerca i Tecnologias Agroalimentàries, Torre Marimon, Caldes de Montbui (İspanya) yer aldı. İkinci ve üçüncü sırada yer alanlar 5 bin Euro değerinde ödül kazandı.

İki özel mansiyon, "Daha fazla fındık: fındığın sürdürülebilir ekonomik gelişimini arttırmak için inovasyon ve gelenekleri birleştirme" projesiyle ENEA Cassacia'ya ve "Fındık zincirinde mikrobiyom eşleme ve fındık kalitesi için metagenomik ve tahribatsız sensör: metasensnut" projesiyle Università della Tuscia'ya verildi.

Proje başvuruları, inovasyon, sürdürülebilirlik, aktarılabilirlik ve zaman açısından uygulanabilirlik konularını ödüllendiren bir dizi kritere uygun olarak Piacenza'daki l'Università Cattolica del Sacro Cuore'de kurulan ve Tarım, Gıda ve Çevre Bilimi Fakültesi Dekanı Profesör Lorenzo Morelli tarafından koordine edilen harici, bağımsız bir bilim kurulu tarafından alındı, değerlendirildi ve karara bağlandı. Etkinliğe katılım sağlayanlar arasında Thomas Molnar, Jean-Luc Reigne, Marco Scortichini ve Ximena Rueda gibi uluslararası sektör uzmanları yer aldı. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ferrero Fındık Ödülü Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement