Festivalin Macunları Dualarla Paketlendi - Son Dakika
Güncel

Festivalin Macunları Dualarla Paketlendi

Festivalin Macunları Dualarla Paketlendi

Bu sene 478'inci kez düzenlenecek olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında Sultan Cami minare ve kubbelerinden halka saçımı yapılacak olan mesir macunları yapılan dualar eşliğinde paketlenerek saçıma hazır hale getirildi.

27.04.2018 15:58  Güncelleme: 15:57

Mesir duasına Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Daire Başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

478'inci olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Sultan Cami'nde Cuma namazı öncesinde Merkez Efendi, Hafsa Sultan ve Mesir Festivalinde emeği geçenlerin ruhuna mevlit okutuldu. Sultan Cami'nde okutulan mevlide meydana gelen trafik kazası sonucunda görev şehidi olan belediye çalışanlarının cenaze törenine katılması dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün katılmadı. Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergun Aksoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Mehmet Palabıyık, Mümtaz Kahya ve Ziya Elmalı'nın yer aldığı programa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve vatandaşlar katıldı. Okunan mevlit ile kılınan Cuma namazının ardından Sultan Cami avlusunda protokol üyeleri vatandaşlara pilav dağıttı. Sultan Cami avlusunda yapılan hayrın ardından düzenlenen sema gösterisi ile Sultan Cami'ndeki mevlit töreni sona erdi.

Mesir Macunlarının Duası Yapıldı

Mevlidin ardından Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği'nin imalathanesinde okunan dualar eşliğinde halka saçılacak olan mesir macunları paketlendi. Mesir duasına Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergun Aksoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Mehmet Palabıyık, Mümtaz Kahya ve Ziya Elmalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık katıldı. Yapılan dualar eşliğinde paketlenerek çuvallara konulan şifalı mesir macunları 478'inci kez saçıma hazır hale getirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Festivalin Macunları Dualarla Paketlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement