Fethiye Belediye Meclisinde Üst Geçit Krizi - Son Dakika
Yerel

Fethiye Belediye Meclisinde Üst Geçit Krizi

Fethiye Belediye Meclisinde Üst Geçit Krizi

Fethiye'de geçtiğimiz ay bir çocuğun ölümü ile sonuçlanan trafik kazasının ardından yapılacak üst geçit tartışmalara neden oldu.

02.07.2013 11:28  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'nin Karaçulha Beldesi'nde geçtiğimiz ay bir çocuğun ölümü ile sonuçlanan trafik kazasının ardından yapılacak olan üst geçit Fethiye Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden oldu. Fethiye Belediye Meclisinin her ay gerçekleştirdiği aylık olağan meclis toplantısında Ak Partili meclis üyeleri Karaçulha kavşağında yapılması istenen üst geçide 'hayır' oyu vererek Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya yetki vermedi.

AK Partili meclis üyeleri üst geçidi karayollarının yapacağı gerekçesiyle MHP'li belediye başkanı Behçet Saatcı'ya yetki vermezlerken "Saatcı Karayolları Bölge Müdürlüğünden gelen protokolü Ak Partili üyelere göstererek Karayolları paranın tarafımızdan ödenip bu üstgeçidi bizim yapmamız için bu protokolü göndermiş" dedi.

Karayolları Antalya Bölge Müdürü Ruhi Özgen'in Fethiye Belediyesi'ne gönderdiği protokolün üst yazısında "Bölgemiz yol ağına dahil 400-05K.K. nolu (Üzümlü) 48-27 (Muğla-Antalya il sınırı yolunun 3+500 km'sinden (Karaçulha geçişi) tüm masraflar Fethiye Belediye Başkanlığınca karşılanmak üzere yaya üst geçit yapılması talebine ilişkin hazırlanan protokol ekte gönderilmiştir. Protokolün imzalanarak iade edilmesi hususunda gereğini rica ederim. Denilirken AK Partili Meclis üyelerinin "hayır" oyu kullanmaları meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. MHP ve CHP'li meclis üyelerinin tümü Karaçulha kavşağına üstgeçit yapılması için belediye başkanı Behçet Saatcı'ya yetki verilmesi için "evet" oyu kullandı.

Belediye Başkanı Behçet Saatcı Başkanlığında yapılan Temmuz Ayı olağan Meclis Toplantısına Ak Partili Meclis Üyeleri Hüseyin Güzel ve Süleyman Koca, CHP'li Nalan Ünal ile Bağımsız Meclis Üyesi Nami Üreyen'in dışındaki üyeler tam kadro katıldılar. Meclis toplantısında yaklaşık 10 gün önce Karaçulha Beldesi Çevre yolu kavşağında meydana gelen trafik kazasında bir öğrencinin hayatın kaybettiği Karaçulha Kavşağına Belediye tarafından üst geçit yapılması için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yapılacak protokol için Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya yetki verilmesi konusunun görüşüldüğü sırada Ak Partili Meclis Üyeleri ile diğer meclis üyeleri ve Başkan Saatcı arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Karaçulha Çevre Yolu Kavşağında Şehit Mustafa Gökdal İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Eldemir (13) karşıdan karşıya geçerken kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Konu ile ilgili ilk olarak MHP grubu adına söz alan Metin Talaş, "Fethiye Belediyesi'nin sınırları olmamasına rağmen burada yaşanan trafik kazalarının önüne geçebilmek adına bu üst geçidin yapılması uygun olacaktır. Bu üst geçidin merkezi hükümet tarafından yapılmamasını merkezi hükümetin eksikliği ve acizliği olarak değerlendiriyorum" dedi. Ak Parti grubu adına söz alan Selahattin Kayaman ise Ak Parti grubu olarak olumsuz oy vereceklerini çünkü buraya üst geçidi Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yapacağını söyledi. Ak Partili Rıza Aydın ise yaşanan trafik kazası olayına üzüldüklerini, o gün orada halkı birilerinin kışkırttığını ve bunun siyasi bir malzeme haline getirilmek istendiğini tahmin ettiği sözü üzerine Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı ise "Kanın üzerinden siyaset yapanın Allah Belasını versin. Bizim bölgemiz olmayan bir yere 250 Bin TL'lik bir yatırım yapmaya çok meraklı değilim. Ancak bizim orada halka verdiğimiz bir söz vardı ve bu sözü siz olumlu görüş belirtseniz de belirtmeseniz de yerine getireceğiz. Siyasi malzeme yapıyor olsaydık kendi bölgemiz dışına 250 Bin TL harcayacağımıza önümüzde seçim var Fethiye Belediyesi sınırlarına iki tane sokak yapardım" diyerek tepki gösterdi.

CHP'li Veli Pabuşçu ise "Eğer buraya Karayolları üstgeçit yapmam diyorsa ve bununla ilgili olarak da belediyeye siz yapın diye yazı gönderiyorsa biz bu konuda olumlu görüş belirtiyoruz" dedi.

Veli Pabuşçu, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde daha önce 4 kişinin aynı yerde hayatını kaybettiğini belirtip, "4 kişinin ölümünde insan faktörü kadar belediyenin de kusuru bulunmaktadır. 4 kişi öldükten sonra kavşak kapatılmıştır. Benzer sorunlar mevcuttur" deyince Metin Talaş da "Belediyenin bir kusuru yoktur" diye cevap verdi.

Yapılan oylamada ise AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Selahattin Kayaman, Muhittin Kayabaş, Ramazan Duran, Rıza Aydın ve Ayşegül Esen Fethiye Belediyesi'nin Karaçulha Kavşağına üst geçit yaptırması için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Fethiye Belediyesi arasından protokol yapılabilmesi için Başkan Behçet Saatcıya yetki verilmesi konusunda olumsuz yönde oy kullanırlarken, CHP'li ve MHP'li Meclis Üyelerinin olumlu oy kullanmaları üzerine Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya oy çokluğu ile bu yetki verilmiş oldu.

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında Fethiye Devlet Hastanesi eski başhekimi Dr. Halit Kabasakal'ın isminin Fethiye'de yapılacak bir parka verilmesi oy birliği ile kabul edilirken Ölüdeniz Belediye Başkanlığı'nın yazısına göre Hisarönü Mahallesi'nde bulunan artezyen kuyusunun kullanımı için Ünsal Erişgen'e 5 yıllığına kiraya verilmesi talebi bu kişinin Belediye Meclis Üyesi olması nedeniyle kabul edilmeyip yazının belediyeye geri gönderilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda Yeşil Üzümlü'de iki ayrı bölgedeki imar planı değişikliği talepleri de imar komisyonunda görüşülmesine karar verildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı toplantı sonunda meclis üyelerine dondurma ikramında bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye Belediye Meclisinde Üst Geçit Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement