Fetö Firarisi Eski Başsavcı Vekilinin Kardeşinin Yargılandığı Davada Mütalaa - Son Dakika
Genel

Fetö Firarisi Eski Başsavcı Vekilinin Kardeşinin Yargılandığı Davada Mütalaa

FETÖ firarisi eski başsavcı vekilinin kardeşinin yargılandığı davada mütalaa Savcı, itirafçı olan Faruk Seçen'in örgüt üyeliğinden cezalandırılmasını istediİSTANBUL - FETÖ firarisi eski başsavcı vekili Fikret Seçen'in kardeşi avukat Faruk Seçen'in, "terör örgütüne üye olmak" suçundan...

15.01.2019 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ firarisi eski başsavcı vekilinin kardeşinin yargılandığı davada mütalaa

Savcı, itirafçı olan Faruk Seçen'in örgüt üyeliğinden cezalandırılmasını istedi

İSTANBUL - FETÖ firarisi eski başsavcı vekili Fikret Seçen'in kardeşi avukat Faruk Seçen'in, "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, itirafçı olan Seçen'in örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapsini isterken verilecek cezada etkin pişmanlık hükümlerince indirime gidilmesini talep etti.

Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmaların yapıldığı, kapatılan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinde bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen Fikret Seçen'in kardeşi avukat Faruk Seçen'in "terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Faruk Seçen ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada, örgütün haberleşme programı olan ByLock programını kullandığı tespit edilen Faruk Seçen'in, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in talimatıyla Bank Asya'da hesap açarak 100 bin lira para yatırdığı kaydedildi.

Mütalaada, sanık Faruk Seçen'in etkin pişmanlık hükümlerinden yaralanmak istediği ve bu kapsamında örgüt alehine bilgiler verdiği kaydedildi.

Sanık Seçen'in, FETÖ terör örgütü üyeliğinden 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsini isteyen savcı, verilecek cezada etkinlik pişmanlık hükümleri kapsamında indirime gidilmesini talep etti.

Mütalaanın açıklanmasının ardından mahkeme heyeti, sanık Seçen ve avukatlarına mütalaaya karşı savunmaları hazırlaması için süre verdi. Seçen hakkındaki yurt dışı yasağının devamına karar veren mahkeme heyeti, adli kontrol kapsamında uygulanan karakola imza atma şartının ise kaldırılmasını hükmederek duruşmayı erteledi.

Fetö Firarisi Eski Başsavcı Vekilinin Kardeşinin Yargılandığı Davada Mütalaa
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Fetö Firarisi Eski Başsavcı Vekilinin Kardeşinin Yargılandığı Davada Mütalaa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement