Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne ve Tekirdağ'da "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

31.07.2016 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Edirne ve Tekirdağ'da "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde, ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu. Kızılay tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Darbe girişimi gecesi yaşananların yer aldığı slayt gösterisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirleri dinleyen vatandaşlar duygulandı.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimini önlerken şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Anne, baba ile şehitlerin hakkının asla ödenemeyeceğini ifade eden Üzüm, "Darbe girişimi sırasında en büyük fedakarlığı şehitlerimiz yaptı. Onlar vatanını kurtarmak için canını feda etti. Ben bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Olaylarda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Üzüm, tüm şehitler için dua okuttu.

Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören uluslararası öğrencilerden Makedonyalı İlhan Emro da Abdurrahim Karakoç'un "Yemin" şiirini okudu. Emro, Makedonya'da da demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini söyledi.

Makedonya'nın, Türkiye'nin her zaman yanında olduğunu belirten Emro, "Aynı Çanakkale'de olduğu gibi bugün de yardıma koşmaya hazırız. Burası bizim ana vatanımız. Darbe girişimi olduğunda bizler de sokaklardaydık, sokaklarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşlardan Avni Çelik ise geçmiş dönemlerdeki darbeleri gördüğünü, tüm halkın zorluklar yaşadığını anlattı. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir işgal olduğunu belirten Çelik, "FETÖ veya diğer terör örgütleri bir piyon. Türk halkı Türkiye'ye yapılmak istenene razı gelmedi, sokaklara çıktı, darbe girişimine karşı durdu. Bugün olsa yine yapar. Bu millet yürekli bir millet, ülkesi için gözünü kırpmadan canını verir" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ

FETÖ darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Tekirdağ'da da "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Valilik binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydandaki ekrandan, darbe girişimine ilişkin gelişmeleri ve haber programlarını takip etti.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu ve hayatını kaybedenler için dua etti.

Bekleyişlerini sürdüren vatandaşlar, çalınan marşlara da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement