Fikri Işık: Kandıra'ya Yeni Adliye Sarayı İçin Çalışma Başlattık - Son Dakika
Güncel

Fikri Işık: Kandıra'ya Yeni Adliye Sarayı İçin Çalışma Başlattık

Fikri Işık: Kandıra\'ya Yeni Adliye Sarayı İçin Çalışma Başlattık

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Kandıra'da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

08.10.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Kandıra'da çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Işık ziyareti sırasında yaptığı açıklama Kandıra'ya yeni adliye binası yapılması konusunda çalışma başlattıklarını söyledi.

Adliye Sarayı İçin İnceleme

Işık'a Kandıra programında Ak Parti İl yönetim kurulu üyesi Erdoğan Şentürk, İlçe Başkanı Erdinç Şentürk ve Belediye Başkanı Cengiz Kan eşlik etti. Işık Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Çelebi'nin de katılımı ile Adliye yapılabilecek alanlarda incelemelerde bulundu. Işık burada yaptığı açıklamada " Geçtiğimiz günlerde Milletvekili arkadaşlarımızla Adalet Bakanımızı ziyaret ettik. Kandıra'da yeni bir adliye sarayı yapılmasının kararını aldık. Bugün de yetkililerle birlikte alternatif yerlere baktık. İlçemize bir Adliye sarayı kazandırmak için Bakanımız, Milletvekillerimiz, ilçedeki yetkililerimizle birlikte çalışıyoruz" dedi.

Akçakoca İlköğretim İnşaatı Tamamlanıyor

Işık daha sonra ilçede inşaatı bitme aşamasına gelen Akçakoca ilköğretim okulunu ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız'ın da katıldığı inceleme gezisinde Işık son durum hakkında bilgi aldı. Selma Orhon Atameriç Anaokulu inşaatını da inceleyen Işık" Geçtiğimiz yıl yeni sağlık meslek lisesi binasını tamamladık. Akçakoca ilköğretim okulumuz en kısa sürede tamamlanacak. İlçe Milli eğitim müdürlüğümüz de Hükümet Konağından bu tarafa taşındı. Yatırımlar dışında bu yıl Kandıra'daki okulların tamamını zorunlu hizmet kapsamına aldık. Böylece atamalarda daha fazla sayıda öğretmen ilçemize geldi. Geçen yıla göre ilave 39 öğretmenimiz Kandıra'da göreve başladı. Kandıra'nın gelecek yıllardaki eğitim yatırımlarını da planlıyoruz" dedi.

Esnaf Ziyaretleri

Kandıra içinden geçen Kefken- Kanıdıra-İzmit yolunda da incelemelerde bulunan Işık "Bu yolun duble yol haline getirilmesi için proje çalışmalarına başlandı. İlk etapta Kandıra içinde geçen bölümünün bir an önce yapılması için çalışılıyor" dedi. Işık ayrıca Kandıra'da esnaf ziyaretleri de yaparak bol kazanç diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fikri Işık: Kandıra'ya Yeni Adliye Sarayı İçin Çalışma Başlattık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement