HAN YUNUS - Filistinli kadınlar, topraklarını İsrail'e bırakmamak için ön saflarda mücadele ediyor - Son Dakika
Güncel

HAN YUNUS - Filistinli kadınlar, topraklarını İsrail'e bırakmamak için ön saflarda mücadele ediyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Filistinli Emmune Ebu Recile'nin İsrail sınırına yaklaşık 300 metre mesafedeki arazisi Arazinin yakınındaki İsrail kontrol noktası Filistinli Emmune Ebu Recile'nin arazisinin yakınındaki kulübede sac ekmeği pişirmesi Filistinli Emmune Ebu Recile ile röportaj Filistinli Emmune...

09.05.2021 11:23  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Filistinli Emmune Ebu Recile'nin İsrail sınırına yaklaşık 300 metre mesafedeki arazisi

Arazinin yakınındaki İsrail kontrol noktası

Filistinli Emmune Ebu Recile'nin arazisinin yakınındaki kulübede sac ekmeği pişirmesi

Filistinli Emmune Ebu Recile ile röportaj

Filistinli Emmune Ebu Recile'nin tarlasındaki mahsülleri toplaması Gazze'nin güneydoğusundaki Huzaa beldesinde İsrail sınırına yaklaşık 300 metre mesafedeki arazisini işgal güçlerine bırakmamak için direnen Filistinli Emmune Ebu Recile, ön saflarda mücadele eden Filistinli kadınlara örnek teşkil ediyor.

Ebu Recile, Filistinli anneleri, dünyanın diğer annelerinden ayıran özelliğin, gösterdikleri direniş olduğunu ifade ediyor. 67 yaşındaki Ebu Recile her gün tarlasına giderek çiftçilik yapıyor ve eşi yıllar önce vefat ettiği için 5 çocuğuna tek başına bakıyor.

Filistinli kadın yaklaşık 20 yıldır, İsrail güçlerinin sınır şeridindeki çiftçilere yönelik tüm saldırıları ve ihlallerine rağmen sadece ekmek teknesi olduğu için değil aynı zamanda bir hak mücadelesi olarak toprağını terk etmeyi reddediyor.

İsrail güçleri, elinde kalan toprak parçasını da gönlünce ekmesine izin vermiyor

Ebu Recile, AA muhabirine, ailesinin 100 dönümden fazla bir araziye sahip olduğunu ancak İsrail'in Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan ettiği 1948 ile 1967 savaşı sonrasında ellerinde sadece 4 dönüm kaldığını ifade etti.

Filistinli kadın, geriye kalan bu küçük arazide bile istediği gibi ekim yapamadığını ve pek çok kez İsrail askerlerinin buldozerle tarlasına girerek tüm mahsulü itlaf ettiğini anlattı:

"Arazim pek çok defa bombalandı ve buldozerler tarafından mahsulü söküldü, ben ise burayı İsrail'e bırakmamak ve bize dönük politikalarına teslim olmamak için toprakları yine ekip biçtim."

Arazisinde daha önce badem ve zeytin ağaçları, bir sera, hayvan ve kuşlar için ağıl ve kafesler bulunduğunu ancak bunların hepsinin yerle bir edildiğini kaydeden Ebu Recile, söz konusu ihlaller nedeniyle sadece buğday, arpa, marul, fasulye, biber, patlıcan gibi mevsimlik ürünleri ekmek zorunda kaldığına dikkati çekti.

HAN YUNUS - Filistinli kadınlar, topraklarını İsrail\'e bırakmamak için ön saflarda mücadele ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HAN YUNUS - Filistinli kadınlar, topraklarını İsrail'e bırakmamak için ön saflarda mücadele ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Halil davutoğlu : Dünya kör dünya sağır nereye kadar Rabbim israil i kahruperişan etsin amin amin Allahım. Dua edelimki dünyadaki mazlumların ahı vallahi ne dünyada nede ahirette kalır sanma yazıklar olsun dünyadaki ümmete yazık. 1.5milyar müslüman dünyada varmış sağır ve kör. Rabbim ümmete uyanış diriliş tez vakkitte nasib et amin amin Allahım 0 0 Yanıtla

Advertisement