Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Hizmetleri - Son Dakika
Yerel

Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Hizmetleri

Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Başhekimi Dr.

12.01.2012 09:40

Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Başhekimi Dr. Yeliz Yılmaz Bozok, 2011 yılında 11 bin 310 guatr hastasına baktıklarını, 176 da ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bozok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında 51 bin 340'ı acil servis hastası olmak üzere 87 bin 582 hastaya baktıklarını, 850 kişinin de hastanelerinde yattığını belirtti.

Türkiye'de alanında tek olan Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi'nin teşhis ve tedavi için teknik altyapısının ileri düzeyde olduğunu ifade eden Bozok, "Hastanede sunulan sağlık hizmetlerinin kalite ve çeşitliliği, hastanemizin polikliniklerine gelen ve yatan hasta sayılarında yarattığı artışın yanı sıra, bölge hastanesi olma hedefimize de yaklaştırıyor. Özellikle guatr alanında hasta sayımız oldukça fazla. 2011 yılında 11 bin 310 guatr hastasına baktık, 176 da ameliyat gerçekleştirdik. Diğer alanlarla ise 395 ameliyat yaptık" dedi.

Amaçlarının hastaneyi etkin, verimli ve yüksek sağlık hizmeti veren bir kurum haline getirerek bölgeye hizmet etmek olduğunu dile getiren Bozok, şunları söyledi:

"Hastanemiz Türkiye'de guatr alanında tektir. Alanında uzman hekimlerimizle en üst seviyede sağlık hizmetini gerçekleştirmekteyiz. İki genel cerrahi uzmanı ile başta tiroit bezi ameliyatları olmak üzere safra kesesi ve fıtık ameliyatları, sünnet gibi tüm cerrahi müdahaleleri de yapıyoruz. İlimizde sintigrafi ünitesi bazında tek hizmet veren kurum olmamızdan dolayı yoğunluk yaşamaktayız. Randevu sistemi ile bu yoğunluğu en aza indirgemek istiyoruz. Kısa bir süre zarfında kat ettiğimiz mesafe ile önemli bir hizmet kalitesi ve seviyesine ulaştığımızı düşünüyorum."

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Hizmetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement