Fırat Kalkanı'nda Azez- Cereblus Hattı Birleşti, Öso Bab'a İlerlenecek (2) - Son Dakika
Güncel

Fırat Kalkanı'nda Azez- Cereblus Hattı Birleşti, Öso Bab'a İlerlenecek (2)

Fırat Kalkanı\'nda Azez- Cereblus Hattı Birleşti, Öso Bab\'a İlerlenecek (2)

CERABLUS HATTI BİRLEŞTİ'Fırat Kalkanı' harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Türkiye'nin güvenli bölge önerisiyle gündeme gelen Azez- Cerablus arasındaki sınır hattını tamamen kontrolüne geçirdi.

04.09.2016 19:11

AZEZ-CERABLUS HATTI BİRLEŞTİ

'Fırat Kalkanı' harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, Türkiye'nin güvenli bölge önerisiyle gündeme gelen Azez- Cerablus arasındaki sınır hattını tamamen kontrolüne geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı' harekatının 12'nci gününde ÖSO güçleri, Azez- Cerablus hattında, Azez ile Rai arasında kalan 10 kilometrelik hattaki Ganime, Aşağı Kandura, Ras El Coz, Süveyda, Beyt El Muhammed Hilal ile Oğuf köylerini de bugün ele geçirdi. Fırtına obüsleri ve zaman zaman hava desteği ile bölgedeki IŞİD'lilerden temizlenen köyler, ÖSO denetimine geçti ve böylece Azez ile Cerablus arasındaki bölge tamamen IŞİD'den temizlenmiş oldu.

Türkiye sınırının tamamen denetimine alan ÖSO güçleri, şimdi sınırın güneyindeki Bab bölgesine ilerlemek için harekete geçti.

Bu arada sınırın birkaç kilometre iç kesimindeki bazı noktalarda ise ÖSO ile IŞİD güçleri arasında zaman zaman çatışmaların olduğu belirtildi.

IŞİD'Lİ ÇİFTİN CANLI BOMBA EYLEMİ

Rai yakınlarındaki Halfata Köyü yakınlarında IŞİD militanları ÖSO güçlerine canlı bomba saldırısında bulundu.

Sabah saatlerinde ÖSO mensuplarının bulunduğu bölgeye motosiklet ile gelen IŞİD militanı karıkoca, üzerlerindeki intihar yeleğini patlattığı. IŞİD'in canlı bomba saldırısında 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırı sonrası ÖSO güçlerinin benzer durumlara karşı önlem aldığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırat Kalkanı'nda Azez- Cereblus Hattı Birleşti, Öso Bab'a İlerlenecek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement