Fırat Kalkanı Şehidi İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Fırat Kalkanı Şehidi İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

AK Parti Akçakoca Gençlik Kolları Başkanlığı, ağustos ayında Fırat Kalkanı operasyonunda şehit düşen uzman çavuş Ercan Çelik adına hatıra ormanı oluşturdu.

19.05.2017 15:47

AK Parti Akçakoca Gençlik Kolları Başkanlığı, ağustos ayında Fırat Kalkanı operasyonunda şehit düşen uzman çavuş Ercan Çelik adına hatıra ormanı oluşturdu.

Düzce Akçakoca yolu üzerinde bulunan bir ormana yeniden düzenleme ve fidan dikim işlemi yapan AK Parti Akçakoca Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri, şehidin adının unutulmaması için adını hatıra ormanına verdi.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, yaptığı açıklamada, şehit uzman çavuş Ercan Çelik'in adını yaşatmak adına hatıra ormanı oluşturulduğunu söyledi.

Kaymakam Öztürk, anlamlı bir günde anlamlı bir program düzenlendiğini belirterek, "Gençlerimiz, bugün şehidimiz için hazırladıkları ormanı tamamlayarak program düzenlediler. Şehitlerimiz için oluşturulan ormanlar çok önemli. Gençlerimize bu anlamlı etkinliği düzenledikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise, ülkesi için canını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.

Başkan Yemenici, şehit uzman çavuş Ercan Çelik'in Cerablus'un ilk şehidi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ercan kardeşimiz, Fırat Kalkanı operasyonunda Cerablus'ta ilk şehit olan kişidir. Biz de onun adını unutturmamak için bu ormanı oluşturduk. Terörle mücadelede, 15 Temmuz'da bu vatan için bir dakika bile düşünmeden canını teslim eden şehitlerimizi, hem de Ercan kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Gençlik kollarımıza bu ormanı oluşturdukları için teşekkür ediyorum."

AK Parti Akçakoca Gençlik Kolları Başkanı Serdar Özcan da, şehit için birçok proje düşündüklerini ifade ederek hatıra ormanının daha kalıcı olacağını düşündüklerini kaydetti.

Şehit haberi geldiği zaman içlerinin acıdığını aktaran Özcan, şunları kaydetti:

"Akçakocalı şehidimizin adını nasıl yaşatırız diye düşündük, yönetim kurulu arkadaşlarımızla hatıra ormanı oluşturma fikrinde anlaştık. Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşerek mevcut ormanın temizlenmesi ve hatıra ormanı olarak oluşturulmasına karar verdik. Ana yol üzerinde oluşturduğumuz bu ormanı, 'Herkes görsün, onun adı hiç bir zaman unutulmasın' diyerek buraya şehidimizin adını verdik."

Hazırlanan hatıra ormanı tabelası dualar işliğinde çakıldı.

Programa, şehit Ercan Çelik'in babası Muhammet Çelik ile annesi Şehnaz Çelik katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fırat Kalkanı Şehidi İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement