Flow Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu'nda Uyarlamalı Sanat Terapisi Yöntemleri ile Bilinçaltınızın... - Son Dakika
Basın Bültenleri

Flow Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu'nda Uyarlamalı Sanat Terapisi Yöntemleri ile Bilinçaltınızın...

Flow Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu\'nda Uyarlamalı Sanat Terapisi Yöntemleri ile Bilinçaltınızın...

Sanat terapisi; çeşitli sanat dallarının insanlar üzerinde yarattığı terapötik etkiyi kullanarak kişide; duygusal, düşünsel ve davranışsal dönüşüm ve gelişim yaratan; çeşitli travmalar ve günlük hayatta karşılaşılan zorluklarla başa çıkma yetkinliği kazandıran bilimsel bir terapi tipidir.

03.04.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat terapisi; çeşitli sanat dallarının insanlar üzerinde yarattığı terapötik etkiyi kullanarak kişide; duygusal, düşünsel ve davranışsal dönüşüm ve gelişim yaratan; çeşitli travmalar ve günlük hayatta karşılaşılan zorluklarla başa çıkma yetkinliği kazandıran bilimsel bir terapi tipidir. Kısaca kişinin farkında olduğu ya da olmadığı duygularını ortaya çıkarmak için sözel ifadenin yanı sıra kullanılan çeşitli tekniklerle bilinçaltı dilinin konuşturulması amaçlanıyor. Flow Koçluk Okulu da 'Profesyonel Koçluk Sertifikasyonunda', iş ve özel yaşamda kişiyi çoklu boyutlarda kapsayacak pek çok yaratıcı terapilerin koçluğa uyarlanmış yöntemlerini de içeriyor

Duygular Bilinçaltında Birikir ve Kişiye Baskı Yapar Sanat Terapisi Bilinçaltının Dilidir…

Beden duyguların kabıdır, ne olursa bedende oluyor diyen FLOF Coaching International Akademik Direktörü ve Sanat Terapisti Talyaa Vardar; "Sanat terapisi teknikleri ile kişinin farkında olmadığı duyguları su yüzüne çıkarıyoruz ve bu duyguyla başa çıkmasını, onu geride bırakmasını sağlıyoruz" diyor. ve şunları ekliyor: "Beden, müzik, resim, yazı ve daha pek çok yaratıcı tekniği kişilerin negatif duygularını atmaları için meditasyon amaçlı kullanıyoruz. Kişiden kişiye göre değişen araç ve yöntemlerin kullanıldığı bu terapilerde semboller bilinçaltının dilini oluşturuyor."

Bu çalışmalar performansı akışkanlaştırmak üzere kişinin potansiyelini ortaya çıkartarak geliştirmeyi hedefliyor. Flow Modelini temel alarak sanat terapisinin koçluğa uyarlamalarını içerek Flow Koçluk Modeli, iş yaşamında ve kişisel yaşamda pozitif değişimi fasilite etmek ve tasarlamak amaçlı farkındalık, algı, anlayış, motivasyon ve becerilerin gelişimini sağlıyor. 11 Nisan'da Koçluğun temellerine giriş ile başlayacak olan "Farkındalık Modülü" nün detayları ise şöyle; "Etkin bir koç olabilmek terzinin kendi söküğünü dikebilmesiyle başlar. İlk modülde, katılımcılar Vizyon ve Kişisel Farkındalık üzerinde yoğunlaşacak. Bu modül, vizyon, kişisel farkındalık ve koç duruşunun yanı sıra, temel koçluk yetkinliklerinin kazandırılmasını hedefliyor ve katılımcıyı bu yönde destekliyor. Bu modülün sonunda katılımcılar, koçluk seansı yürütebilir becerilerle modülü tamamlıyorlar."

ODTÜ Kamu Yönetimi'nin ardından Gestalt psikoloji eğitiminin yanı sıra, Psikopatoloji, Gelişim Psikolojisi programlarını bitirmiş olan Talyaa Vardar, ardından İsviçre'de Sanat Terapisi ve Sistem Değişimi üzerine master programını tamamlamıştır. Kaliforniya'da beyin ve yaratıcılık üzerine araştırmalar yapan bir enstitüde bir süre kaldıktan sonra, Vancouver Sanat Terapisi Enstitüsü'ne bağlı olarak Sanat Terapisti olarak çalışmış ve 4 yıl kadar; çocuklar, yerliler, klinik hastalıklardan iyileşip normal hayata geçiş sürecinde olan hastalar, vb. ile Sanat Terapisi yapmıştır. Talyaa Vardar, Flow Koçluk Okulu'nda gerçekleştirdiği Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu Programında da Sanat Terapisti tekniklerinin koçluğa uyarlamalarını katılımcılara aktarmaya devam etmektedir.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Flow Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu'nda Uyarlamalı Sanat Terapisi Yöntemleri ile Bilinçaltınızın... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement