Diyarbakır'da Fotoğrafların Sergi Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Fotoğrafların Sergi Açılışı Yapıldı

Diyarbakır\'da Fotoğrafların Sergi Açılışı Yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteklediği 2. Diyarbakır Fotoğraf Günlerinin toplu sergi açılışı Amed Sanat Galerisinde yapıldı.

12.05.2014 09:40  Güncelleme: 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Amatör Fotoğrafçılar Derneği DİFAK tarafından düzenlenen yurt içi ve Yurtdışından birçok fotoğraf sanatçısının katıldığı 2. Diyarbakır Fotoğraf Günleri kapsamında toplu sergi açılışı yapıldı.

Amed Sanat Galerisinde açılışı yapılan sergiler arasında; Ara Güler, Barbaros Gürsel, Ersin Alok, Güler Ertan, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız, İbrahim Zaman İsa Çelik, İzzet Keribar, Mehmet Bayhan, Sabit Kalfagil ve Yusuf Tuvi'nin "Ustaların Gözünden Aynasız Dönem Fotoğrafları", Yalçın Savuran'ın "Tekinsiz", Galata Fotoğrafhanesi Belgesel Fotoğraf Topluluğu'nun "Gezi Direnişi" , Emin Altan'ın "Wextekê", Murat Germen'in "Danışıklı Dönüş", Aylin Kızıl, Fatma Çelik, Lezgin Kani, Mahmut Ula, Refik Tekin, Zülküf Mavlay'ın DİFAK Fotoğraf Sergisi, Proje Danışmanı Sabri Özdemir'in "Sınırsız Kadınlar", Adem Sönmez'in "Bir Zamanlar", Kemal Cengizkan'ın "Pyanj Kıyısından Fotoğraflar", Mathias Depardon'un "Sınırların Ötesinde" ve Hevsel Multimedya Hikaye Anlatma Atjlyesi'nin "Bahçenin Şehri, Şehrin Bahçesi" adlı çalışmalar yer aldı.

Açılışın sunumunu yapan Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe'nin ardından konuşan DİFAK Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Kurt, 2008 yılında fotoğrafa ilgi duyan gençlerin kurduğu DİFAK'ın çeşitli çalışmalara imza attığını anımsattı. Yurtiçi ve yurtdışından birçok fotoğraf sanatçısının katıldığı Fotoğraf Günleri'nde sergi, panel, söyleşi ve bilgi paylaşımına yönelik çalışma yürüttüklerini ifade eden Kurt, bunu devam ettireceklerini söyledi. "Işık Doğu'dan yükselir" diyen Kurt, "Her zaman dünyadan ve Türkiye'den sadece fotoğrafçıların gelip burada bilgi paylaşımında bulundukları bir platform olmaktan çıkartmalı. Artık buradan fotoğrafçıların başka kent ve ülkelerde deneyimlerini paylaşması gerek" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da farklı ülke ve kentlerden gelen sanatçılara "Hoşgeldiniz" diyerek, Diyarbakır'ın gizli hazineleri olan bir şehir olduğunu ifade etti. Anlı, "Onu aramak, onu bulmak zahmetlidir. Bunu en iyi yapacak olan sizlersiniz. Sanatçılardır. Bizim kelimelerle saatlerce anlattığımız bir konuyu sizlerin tek bir karede anlatmanız mümkün" diye konuştu.

Uluslar arası birçok etkinliğin düzenlendiği Diyarbakır'da yaşamla buluşmanın ayrı bir keyfinin olduğunu söyleyen Anlı, şöyle konuştu: "Fotoğrafla bizi buluşturan arkadaşlarımız belki de fark etmedikleri çok büyük iş yapıyorlar. Bu kentin umuduna umut katıyorlar. Geleceğe dair umutlarına, özlemlerine çok ciddi bir pozitif enerji katıyorlar. Belediye olarak, bu etkinliği gelenekselleştirecek ve seneye çok daha güçlü biçimde devam ettireceğiz. Geçen yıl 2 ile 5 bin arası insan sergiyi gezmiş bu yıl 10 bine çıkartmalıyız. Sanatın biraz daha toplumsallaşması ve gerçek sahipleriyle buluşması için çaba içinde olacağız." Anlı, amatör fotoğrafçı adayı olarak DİFAK'ın kurslarına katılacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Anlı; DİFAK Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Kurt, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Kültür ve Turizm Müdürü Cevahir Sadak Düzgün ile birlikte sergiyi dolaştı. Anlı sanatçılarla tek tek ilgilenerek çalışmaları hakkında bilgi alırken, sanatçılara UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi için çalışma yürüttükleri Diyarbakır Surlarının fotoğraflarının çekilmesi önerisinde bulundu. Anlı, Sanatçı Murat Germen'in 3. DİFAK Fotoğraf Günleri'nde sergilemek üzere Hevsel Bahçeleriyle ilgili yapacağı çalışmaya da destek olacaklarını bildirerek, sanatçıya çalışmalarında başarılar diledi. Anlı daha sonra fotoğraf sanatçılarıyla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Fotoğrafların Sergi Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement