Fransa'da Yeni Reform Paketi On Binleri Sokağa Döktü! - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Yeni Reform Paketi On Binleri Sokağa Döktü!

Fransa\'da Yeni Reform Paketi On Binleri Sokağa Döktü!

Fransa halkı, hükümetin kamu bütçesinde kesintiye gidecek reform paketine karşı tepkili. 10 binlerce insan, "Kamu sektörünü kurtarın!" sloganıyla sokağa döküldü.

23.03.2018 02:49  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da hükümetin kamu bütçesinde kesintiye gitmeyi öngören reform paketi on binleri sokağa döktü. Sendikaların genel grev çağrısı üzerine ülke çapında yaklaşık 200 bin kişi ulaşım, sağlık ve eğitim bütçelerini kapsayan kesinti planlarını protesto etti. Hükümet 2018 yılında hastanelerin 1.6 milyar euro tasarruf yapmasını talep etmişti.

"ASIL KURBAN HASTA"

Sağlık çalışanları bu talebin karşılanmasının güçlüğüne dikkat çekiyor:

"Yeterli imkanımız yok. Bugün hasta bakıcı ve hemşire sayımız eksik olduğunda mevcut çalışanların yerine bakacak kimse yok. Bu süreçte asıl kurban hasta oluyor."

Fransa'da Yeni Reform Paketi On Binleri Sokağa Döktü!

"ÇOCUKLARIMIN HAKLARI NE OLACAK"

Devlet memurları ise bazı özel haklardan mahrum kalmaktan endişe ediyor. Ayrıca hükümetin teklif ettiği yasa işten çıkarmaları da kolaylaştırıyor:

"Eğer şimdi mücadele etmezsek, çocuklarımızın geleceği için sonuçları olacak. Ben daha çok çocuklarım için endişeleniyorum. Yaşım ilerledi ama hala gencim, emeklilik maaşımın olacağını düşünüyorum. Peki ya çocuklarımın aynı hakları olacak mı?!"

Fransa'da Yeni Reform Paketi On Binleri Sokağa Döktü!

PROTESTO GÖSTERİSİNDE ARBEDE

Başkent Paris'teki yürüyüşün sona yaklaştığı anlarda yer yer güvenlik güçleriyle göstericiler arasında arbede yaşandı.

TEK SLOGAN: KAMU SEKTÖRÜNÜ KURTARIN

Yoann Giammetta d'Angelo, Euronews:

"Burada Bastille meydanında memur ve demiryolu çalışanlarının kortejleri tek bir slogan etrafında buluştu: Kamu sektörünü kurtarın! Emmanuel Macron seçim kampanyası sırasında, eğer başkan olursa 5 yılda 120 bin devlet memuru pozisyonunu sileceğini açıklamıştı. Bu da devletin sunduğu bazı hizmetler için tehdit oluşturuyor."

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Fransa'da Yeni Reform Paketi On Binleri Sokağa Döktü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement