Fransa, El Sıkışmayı Reddeden Müslüman Kadına Vatandaşlık Vermedi - Son Dakika
Dünya
BBC

Fransa, El Sıkışmayı Reddeden Müslüman Kadına Vatandaşlık Vermedi

Fransa, El Sıkışmayı Reddeden Müslüman Kadına Vatandaşlık Vermedi

Fransa'da temyiz mahkemesi, vatandaşlık töreninde bir erkek yetkiliyle el sıkışmayı reddeden kadına Fransız vatandaşlığı verilmemesi kararını haklı buldu.

20.04.2018 19:11  Güncelleme: 08:58

Fransa'da bir erkekle tokalaşmayı reddeden kadına, bu sebeple vatandaşlık verilmedi. Temyize taşınan karar orada da onaylandı.

"TOPLUMA ASİMİLE OLAMADIĞINI GÖSTERİR"

Adı açıklanmayan kadın "dini inançlarının" törendeki erkek yetkilinin elini sıkmasını yasakladığını söylemişti. Hükümet ise kadının el sıkmayı reddetmesinin "Fransız toplumuna asimile olmadığını gösterdiğini" söyleyerek vatandaşlık hakkı vermemişti.

Söz konusu kadın kararı temyiz mahkemesine taşıdı, ancak karar temyizde de haklı bulundu.

8 SENEDİR FRANSA VATANDAŞI İLE EVLİ

Cezayirli kadın 2010'dan bu yana Fransa vatandaşı bir erkekle evliydi.

Ülkenin güneydoğusundaki Isere bölgeside yapılan vatandaşlık töreninde yetkililerle el sıkışmayı reddetmişti.

Fransa, El Sıkışmayı Reddeden Müslüman Kadına Vatandaşlık Vermedi

TOPLUMA UYMAYANA VATANDAŞLIK VERİLMİYOR

Fransız medeni hukukuna göre "yeterince asimile" olamamak, bir Fransız vatandaşının eşine vatandaşlık verilmemesinin nedenlerinden biri olabiliyor. Mahkeme de bu hükmün hükümet tarafından "uygunsuz bir şekilde kullanılmadığına" hükmetti.

2016'da da İsviçre'de bir kanton yönetimi, iki Müslüman öğrencinin kadın öğretmenlerinin elini sıkmasına, aksi takdirde para cezasına çarptırılmalarına karar vermişti.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Fransa, El Sıkışmayı Reddeden Müslüman Kadına Vatandaşlık Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Yanlış karar: Herkes her yerde Özgür...anladınmı arkadaş...benim nerede doğacağımı ben belirlemedim ki insanlar beni başka düşünceler yüzünden yargılasın..am sabır tek ortak bişet var .olacak..ve var olması gereken ..SAYGI 3 0 Yanıtla
  • Mardinli47 : Helal olsun o Müslüman. Kadına belkide bu imtihanı başarı ile tamamladığı için Allah onun tüm günahlarını bağışlamıştır O adam senin eşim mi ki sana dokunacak bir namahreme Allah. Yasaklamış eşin olmayan namahremi namusunu korumuş Dokunsa şehveti uyanırdı belki Şeytanın oynuna tuzağına günaha düşmedi elhamdülillah 2 1 Yanıtla
  • Sırmalının emine: Palavracılar hemen dogru diyor sizin araştırmanız varmi ben 2senedir araştırıyorum önce 1 aratırmak lazın 0 0 Yanıtla
BBC

Advertisement