Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik davaya devam edildi - Son Dakika
Güncel

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik davaya devam edildi

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik davaya devam edildi

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla hakkında dava açılan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile "terör...

07.07.2020 15:17  Güncelleme: 16:01

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" ve "silahlı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla hakkında dava açılan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işledikleri ileri sürülen vakıf yöneticisi 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, vakıf yöneticisi tutuksuz sanık Gökhan Y. ile avukatı hazır bulundu. Diğer sanıklar Alparslan Kuytul ile Mahfuz Ç. ise duruşmaya gelmedi.

Savunması alınan sanık Gökhan Y, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, vakfın kurucu başkanı tutuklu Alparslan Kuytul hakkında "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme ve zincirleme şekilde terör örgütünün propagandasını yapma" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle yeni bir dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik davaya devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement