İlkay 17 Ay Sonra Gol Attı, Kloop Çıldırdı - Son Dakika
Spor

İlkay 17 Ay Sonra Gol Attı, Kloop Çıldırdı

Borussia Dortmund, Hoffenheim'ı 1-0 yenerken İlkay Gündoğan 17 ay sonra golle buluştu. Türk oyuncunun golünden sonra Kloop sevinçten çılgına döndü.

06.12.2014 04:22  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) oynanan 14. hafta maçında Borussia Dortmund, sahasında Hoffenheim'ı, Türk asıllı Alman Milli Takımı oyuncusu İlkay Gündoğan'ın golüyle 1-0 mağlup etti.

17 AY SONRA GELEN GOL

Signal İduna Park Stadı'nda oynanan ve 80 bin 677 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Borussia Dortmund, ilk yarıyı 17. dakikada İlkay Gündoğan'ın attığı golle 1-0 önde geçti. Karşılaşmanın tek golünü kaydeden Türk oyuncu İlkay Gündoğan 17 ay sonra ilk kez fileleri havalandırdı. İlkay'ın golünden sonra Jürgen Klopp sevinçten havalara uçtu.

DORTMUND NEFES ALDI

Bundesliga'da son haftalarda düşüş yaşayan ve geçen hafta puan cetvelinde son sıraya kadar gerileyen Borussia Dortmund, bu karşılaşmadan önemli üç puan alarak nefes aldı.



NURİ YEDEK SOYUNDU

Sarı-siyahlı ekibin teknik direktörü Jürgen Klopp, İlkay Gündoğan'ı ilk 11'de oynatırken, Brezilya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Alman Milli Takımı ile dünya şampiyonu olan kaleci Roman Weidenfeller, Kevin Grosskreuz, Eric Durm ve Matthias Ginter'i yedek soyundurdu. Milli futbolcu Nuri Şahin de yedekler arasında yer alırken, karşılaşmada kaleyi Avustralyalı Mitchel Langerak korudu.



DORTMUND 4.GALİBİYETİNİ ALDI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile birlikte D Grubu'nda yer alan Borussia Dortmund, Bundesliga'da 4. galibiyetini alarak 14 puan ve maç fazlasıyla 14. sıraya yükseldi. Sezon başında şampiyonluk adayları arasında gösterilen sarı-siyahlı ekip, lider Bayern Münih'in 19 puan gerisinde bulunuyor. Hoffenheim ise 20 puanla 7. sırada yer alıyor.

İlkay 17 Ay Sonra Gol Attı, Kloop Çıldırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor İlkay 17 Ay Sonra Gol Attı, Kloop Çıldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tr: galatasaray mana buluyorsunz eksik avarajla nasıl lider olunuyor diye. adamlar avrupada lider ligde dipteler demekki böyle oluyor futbol ve istatistikler. bizi yendiler dibe gömdüler 8 2 Yanıtla

Advertisement