Futbol: UEFA Avrupa Ligi - Son Dakika
Spor

Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Stat: Ülker Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Hallberg (İsveç) Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, de Souza (Dk. 84 Kadlec), Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 78 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 77 Fernandao) Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov, N'Dinga, Tarasov, Samedov, Fernandes, Kasaev (Dk. 62 Maicon (Dk. 76 Mikhalik)), Skuletic (Dk. 80 Miranchuk) Goller: Dk. 18 ve 72 de Souza (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Dk. 45+1 Tarasov, Dk. 86 Mikhalik (Lokomotiv Moskova), Dk. 90+1 Kadlec (Fenerbahçe) UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 2-0 yenerek rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

16.02.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Stat: Ülker

Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Hallberg (İsveç)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, de Souza (Dk. 84 Kadlec), Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 78 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 77 Fernandao)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov, N'Dinga, Tarasov, Samedov, Fernandes, Kasaev (Dk. 62 Maicon (Dk. 76 Mikhalik)), Skuletic (Dk. 80 Miranchuk)

Goller: Dk. 18 ve 72 de Souza (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Tarasov, Dk. 86 Mikhalik (Lokomotiv Moskova), Dk. 90+1 Kadlec (Fenerbahçe)

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Fenerbahçe, Rus temsilcisi Lokomotiv Moskova'yı 2-0 yenerek rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

İlk yarıda skor üstünlüğünü yakalamasının ardından kontrollü bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, ikinci yarının ilk bölümlerinde fazla riske girmedi. Rakibinin yorulmasıyla üstünlüğü tekrar eline alan sarı-lacivertli ekip, sağlı sollu ataklarla ikinci golü aradı. Ev sahibi takım, 72. dakikada sol kanattan gerçekleştirdiği organizasyonda, de Souza'yla bir gol daha buldu ve skoru 2-0'a taşıdı. Fenerbahçe, son dakikaya kadar farkı daha da artırmak için yüklendiyse de başka gol bulamadı ve mücadeleyi 2-0 kazandı.

Lokomotiv Moskova, ikinci yarıya daha atak bir oyun anlayışıyla başladı. Ancak son resmi maçının ardından uzun bir ara vererek Fenerbahçe karşısına çıkan Rus ekibi, yavaş yavaş oyundan düştü. Atağa dahi çıkmakta zorlanan konuk ekip, 72. dakikada de Souza'ya bir kez daha engel olamadı (2-0). Lokomotiv Moskova, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

47. dakikada Skuletic'in sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Fabiano'nun tokatladığı meşin yuvarlağı daha sonra savunma uzaklaştırdı.

58. dakikada Caner Erkin'in soldan ortasında ön direkte topla buluşan Van Persie'nin ayak koyduğu meşin yuvarlak, az farkla yandan auta gitti.

63. dakikada Nani'nin sağdan kullandığı korner atışında, kafalardan seken topu sol çaprazda önünde bulan Caner, meşin yuvarlağa sert vurdu. Kaleci Guilherme, topu uzaklaştırdı.

68. dakikada Denisov'un sol çaprazdan ortasında ceza alanında topla buluşan Samedov'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

72. dakikada Fenerbahçe, farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan Caner Erkin'in ceza alanına güzel ortasında arka direkte topla buluşan de Souza, meşin yuvarlağı kaleci Guilherme'nin bacaklarının arasında filelere gönderdi: 2-0

90+4. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında ceza alanında Caner Erkin, topu kafayla altıpastaki Fernandao'ya bıraktı. Bu oyuncunun kafa vuruşunda, kaleci Guilherme'nin tokatladığı meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Savunmanın uzaklaştıramadığı topu sağ çaprazda kontrol eden Gökhan Gönül'ün yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

Fenerbahçe, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: UEFA Avrupa Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement