Futbolcular Hedefte! - Son Dakika
Spor

Futbolcular Hedefte!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi hedefiyle çıktığı maçta Sivasspor'a farklı kaybederek, ikincilik koltuğundan inerken, spor yazarları, siyah-beyazlıların yetersiz performansını eleştirdi.

28.04.2014 11:13

Erman Toroğlu – Fotomaç

Bir maçı kaybedersiniz. 3 de yersiniz, 5 de yersiniz önemli değil. Çıkarsınız, adam gibi mücadele edersiniz. Çatır çatır top oynarsınız, tekmeye kafa sokarsınız, rakibe baskı yaparsınız. Rakip kale önünde çoğalırsınız. Ama nerede? Beşiktaşlı futbolcular gece kulüplerinde çoğalıyorlar. Kimisi içki içiyor, kimisi yemek yiyor, kimisi de kurşun yiyor. Maç bitmiş, yorgunsun, sabah antrenman var. Ama Beşiktaş yönetimi kamuoyuna Lafonten'den masallar anlatarak göstermelik para cezasıyla işi geciktirmeye çalışıyor. Beşiktaşlı oyuncular bunu bir kere yapmış olsalar belki kabul. Alışkanlık haline getirdiler. Devamlı yapıyorlar. Peki, yönetim ne yapıyor? Mesela başkan beyanat veriyor, Fenerbahçe'ye sahip çıkıyor.

Beşiktaş koltuğu kaptırdı!

Atilla Gökçe – Milliyet

Çocuklar yaşamayı bilmiyor... Uyku saatinde eğleniyorlar. Mesai saatinde uyuyorlar... Bu çocuklar hesap hendeseyi de bilmiyor. Sivasspor karşısında sıradan bir maç değildi oynadıkları... Hesap kitap maçıydı...  Kazanıp da lig ikinciliğindeki pozisyonlarını koruyabilseler, en azından 35 milyon euro'luk bir 'Şampiyonlar Ligi' podyumuna çıkacaklardı. Hayır, onu hesaplamadılar. Şampiyonlar Ligi podyumuna çıkmanın hayalini de kurmadılar. O yüzden işte... Sivas'ta dangul-dungul top oynamaya kalktılar, olmadı. Hep beraber seyrettik Sivas gollerini. Hem biz, hem de uyuyan Beşiktaşlı futbolcular. Günaydın çocuklar. Aferin size... Şimdi eğlenme vakti. Adresi biliyorsunuz, orada buluşursunuz!

Metin Tekin – Sabah

Beşiktaş'ta ilk yarıda en çok eleştirilecek nokta Sivasspor'un sayısal olarak savunmada fazla olmasına rağmen yetersiz defans organizasyonundan faydalanamayışıydı. Almeida ile iki tane net pozisyon bulundu ama Portekizli ikisini de çok beceriksizce vuruşlarla sonuçlandıramadı. Bazen maçta öyle bir an gelir ki, skoru yapıp oyunun resmini değiştirmeniz gerekir. Beşiktaş'a bu şans gelmesine rağmen Sivasspor skoru 1-0'a getirerek, sahada artık başka bir oyun oynanmasını sağladı. Yani 1-0'ın sonrası tamamen Sivasspor'un istediği şekilde oynandı. Yani taktiksel açıdan baktığımızda kesinlikle maçın galibi doğru oyun düşüncesi ile Roberto Carlos oldu. İkincilik yarışı başladığında şunu söylemiştim: Galatasaray mı verecek bu şansı yoksa Beşiktaş mı koparıp alacak ikinciliği. İki puan öndeyseniz, ikinci olmak benim ellerimde diyorsanız böylesine maç kaybedemezseniz.

"Hayal kırıklığı oldu..."

Ömer Güvenç – Vatan

Evet, Beşiktaş'ta sakatlar ve cezalılar çoktu. Ama bu dünkü farklı skor için kesinlikle ama kesinlikle mazeret olmamalı. "Beşiktaş ne veya neleri yapmadı da kaybetti?" derseniz, cevabım kazanmak için hiçbir şey yapmadı olurdu. "Peki, Sivas ne yaptı da kazandı?" diye soracak olursanız, en azından kazanmak için hırsı ve isteği Beşiktaş'tan çok daha fazlaydı. 1'i attılar, 2'yi, 2'yi attılar 3'ü, 3'ü attılar 4'ü kovaladılar. 90 dakikanın hiçbir anında maçı çirkinleştirme çabaları yoktu. Beşiktaş'tan "Kim iyi oynadı?" derseniz, cevabım hiç kimse olur. "Peki, Almeida daha maçın başında o mutlak golü kaçırmasaydı sonuç ne olurdu?"derseniz, inanın Beşiktaş'ın dün oynadığı futbolla yine de bu yenilgi kaçınılmaz olurdu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Futbolcular Hedefte! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement