Galatasaray, Basketbolda Yeni Sezondan Umutlu - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Basketbolda Yeni Sezondan Umutlu

Galatasaray, Basketbolda Yeni Sezondan Umutlu

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, kısıtlı ekonomik imkanlara rağmen iyi bir kadro kurduklarını söyledi.

11.08.2018 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarında  sona geldiklerini ve iki yabancı oyuncu daha alacaklarını belirtti.
Türk oyuncu rotasyonunda karakterli basketbolcuları takıma  kazandırdıklarını aktaran Yalçınkaya, şu ifadeleri kullandı:
"Bu sezona iyi bir kadro ile başlamayı hedefliyorduk. Ekonomik  şartların izin verdiği ölçüde fena bir kadro kurmadık. Basketbol camiasından  olumlu dönüşler alıyoruz. İki yabancı oyuncu daha ekleyeceğiz. Son aşamaya  geldik. Toplam 5 yabancı ile lige başlamayı planlıyoruz. Türk rotasyonunda da  geçen sezon iyi işler yapmış, karakterli, özünde iyi insan olan sporcuları  takımımıza kazandırdık. Eğer bu oyuncuları iyi bir ortama sokabilirsek, kulübümüz  de ekonomik açıdan üstüne düşeni zamanında yaparsa ki ben buna yürekten  inanıyorum. Yıllardır bu camianın içindeyim ve kulübümüzün bu konuda hassas  olduğunu biliyorum. Gerisi biraz şans, hocanın kontrolü ve oyuncuların  performansına kalacak."
Sarı-kırmızılı ekibin yeni başantrenörü Ertuğrul Erdoğan'ın A Milli  Takım'daki yardımcı antrenörlük görevine devam etmeyeceğini aktaran Ömer  Yalçınkaya, "Ertuğrul hoca bu işi Türk basketbolu adına gönüllü yapıyordu.  Herhangi bir profesyonel tarafı yoktu. Milli takımda çok değerli basketbol  adamları var. Ertuğrul hoca şu anda tamamen Galatasaray'a odaklanmış durumda.  Milli takımımıza dışarıdan her türlü desteği verecektir ama Ertuğrul hoca yaz  döneminde bizimle olacak." diye konuştu.
Yalçınkaya, Ertuğrul Erdoğan'ın Galatasaray'a odaklandığını  vurgulayarak, "Kendisi çok kıymetli bir insan. Bundan 22 yıl önce yollarımız  kesişmişti. Ben Galatasaray Basketbol A Takımı'nda idarecilik yapıyordum,  Ertuğrul hoca da yardımcı antrenördü. İlerleyen zamanlarda hep ne zaman bir araya  geleceğimizi konuşuyorduk. Kısmet 22 sene sonrasınaymış. Bu beraberlikten iyi  işlerin çıkacağını umut ediyorum. Herkes kendi işini yapmaya çalışıyor. Ertuğrul  hoca da kendi işine odaklı, gece gündüz çalışan bir insan. Bunu ilk günden beri  gözlemliyorum." değerlendirmesinde bulundu.
"Kaptanımız Işıl Alben ile anlaştık"
Ömer Yalçınkaya, kadın basketbolunda da değerli bir kadro kurmak  istediklerini ve kaptan Işıl Alben ile yeniden anlaştıklarını kaydetti.
FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı kaldırdıkları Sırp başantrenör Marina  Maljkovic'in kariyerine Çin'de devam etmek için takımdan ayrıldığını vurgulayan  Yalçınkaya, "Hocamız kendisi ayrılmak istedi. Hedefleri doğrultusunda Çin'e  gitmek istedi. Bu, profesyonel bir iş. Bundan dolayı hocamızla ilgili olumsuz bir  düşünceye kapılmadık. Hocamızdan ayrılmadık, kendisi Çin'de antrenörlük yapmak  istedi. Bize çok önemli şeyler kattı. Avrupa'da kupa kazandık. Kendisine yaptığı  işlerden dolayı müteşekkiriz. Bu sezon da çok değerli bir takım kurmaya  çalışıyoruz. Kaptanımız Işıl Alben ile anlaştık. Önümüzdeki hafta da  başantrenörümüzü açıklayacağız. Kadın basketbolunda da iddialı bir şekilde en  yukarıları hedefliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Galatasaray, Basketbolda Yeni Sezondan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement