Galatasaray'ın Kasası Dolacak, 1 Milyar TL - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Kasası Dolacak, 1 Milyar TL

Galatasaray şampiyonlukla birlikte büyük bir maddi gelire de kavuştu. Şampiyonlar Ligi ile birlikte 15 milyon euroluk ayak bastı parasını garantileyen Aslan, şampiyonluk primleri ile birlikte kasasına yaklaşık 1 milyar TL'yi koyacak.

20.05.2019 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'a 22. şampiyonlukla birlikte adeta para yağacak. Aslan, tarihinde 14. kez UEFA Şampiyonlar Ligine katılma başarısını gösterdi. Bu alanda ligin de zirvesinde yer alan sarı kırmızılılar 15 milyon euroluk Şampiyonlar Ligi ayak basma primini de almaya hak kazandı. Sarı-kırmızılılar, ligde topladıkları puanlar için de 63,7 milyon TL'lik prime hak kazanırken, Şampiyonlar Ligi ve ticari gelirlerle birlikte yaklaşık 1 milyar TL kazanacak. Bu paranın 220 milyon TL'si yayın geliri olarak kasaya girecek. UEFA'dan gelecek 262 milyon TL ile birlikte ticari gelirler (yaklaşık 290 milyon TL) ve maç günü gelirleri (loca, kombineden 228 milyon TL) de buna eklendiğinde sarı-kırmızılılar büyük bir maddi kaynağa kavuşmuş olacaklar.

TRANSFERDEN CİDDİ GELİR ELDE EDİLDİ

Cimbom ayrıca bu sezon transferde de önemli rakamlar kazandı. Sezon içerisinde transfere 25,5 milyon euro harcayan Galatasaray, sattığı futbolculardan ise 30,8 milyon euro kasasına koydu. Sarı kırmızılılar, transferden 5,3 milyon euro kâr etti. Şampiyon olduğu sezonda transferleriyle dikkat çeken Galatasaray'da Ozan Kabak, 11 milyon euro olan satış bedeliyle Türkiye'de altyapı eğitimini alarak yurt dışına giden oyuncular arasında en fazla bonservis bedeli ödenen 3. futbolcu unvanını almıştı.

Galatasaray\'ın Kasası Dolacak, 1 Milyar TL

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Kasası Dolacak, 1 Milyar TL - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • GALATASARAY: PENALTI SARAY 3 5 Yanıtla
    Galata: Tutamazsan futbolcularımızı penaltı yaparsın tabi ahmak. 0 0
  • Kayserili Gurbetçi: Haram Para tatlı olur derler 2 5 Yanıtla
  • Kayserili Gurbetçi: Haram Para tatlı olur derler 1 5 Yanıtla
  • hacı yusuf: 400 milyon tl gelir total hepsi 1 milyar tl nedir? 4 1 Yanıtla
  • ..: Euro aldığınızda Avrupa standartlarında para harcayan kulüplere bu paralar az geliyor. Alınan futbolcular Euro ile, yapılan masrafların tamamı Euro ile , bizim milletimiz sömürülmeye alışmış, görmüyor.. 1 0 Yanıtla
  • cimbom HAHAHHAHA: HALA KONUŞANLAR VAR GÖRÜYORUMDA İTELEYE KAKALAYADA OLSA SONUÇTA ŞAMPİYON OLAN TAKIM GALATASARAY . SUSACAKSIN KONUŞMAYACAKSIN SAYGI DUYACAKSIN KARŞINDA TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK TAKIMI VAR. GERÇİ SİZDE HAKLISINIZ UĞRAŞACAK BAŞKA Bİ ŞEY YOK SİZİN İÇİN. 1 0 Yanıtla
  • Misafir: Kulüp borçlarına mahsup edilsin. Ondan sonra ağlamaya başlarlar. 0 1 Yanıtla
  • Galata: Çekin bir sade soda.... Bir daha çekin. 1 0 Yanıtla
  • GS 1905: Bu nasıl matematik nasil hesap,1 milyar tl yi bulan var mı ya, hesap ediyom ediyom çıkmiyo da 0 0 Yanıtla

Advertisement