Gazetecilerden Kayıp Meslektaşları İçin 10 Bin İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Gazetecilerden Kayıp Meslektaşları İçin 10 Bin İmza Kampanyası

Gazetecilerden Kayıp Meslektaşları İçin 10 Bin İmza Kampanyası

Suriye'de 261 gündür kendisinden haber alınamayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için meslektaşları imza kampanyası başlattı.

07.05.2013 22:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de 261 gündür kendisinden haber alınamayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için meslektaşları imza kampanyası başlattı.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye Konsolosluğu önünde toplanan gazeteciler, Suriye'de 261 gündür kendisinden haber alınamayan meslektaşları Bashar Kadumi için eylem yaptı. 'Bashar Kadumi için 10 Bin İmza' kampanyası başlatan gazeteciler, konsolosluk önünde düdüklü eylem yaptı. Eyleme, Bashar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, "Suriyeli bir subayın itiraf videosundan sonra artık eşimin Suriye'de olduğunu, bacağından yaralandığını, tutuklandığını biliyoruz. Daha önce Cüneyt'i almaya gittiklerinde ve daha sonra da eşimle ilgili en ufak bilgiye ulaştıklarında gideceklerini söyleyen CHP milletvekillerine sesleniyorum, bu bir ipucu. İtirafçı subay isim veriyor, yer bildiriyor. Bunlar afaki şeyler değil, hepsinin araştırılması gerekir. CHP'li vekillere özellikle sesleniyorum, bu bilgileri araştırsınlar. Bu bilgilerin eşimle ilgili önemli bilgiler olduğunu düşünüyorum. Hükümetin de artık sesimizi duymasını istiyorum. Hükümetin desteğine ihtiyacım var. Gazetecilerin dışında kimsenin desteğini hissedemiyorum, yalnız hissediyorum kendimi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sesleniyorum, eşim hakkında küçük bir bilgiye ihtiyacım var" diye konuştu.

"Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atarak düdük çalan gazeteciler, daha sonra dağıldı. Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazetecilerden Kayıp Meslektaşları İçin 10 Bin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement