Gaziantep Suriyelilerin Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Suriyelilerin Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı

Gaziantep Suriyelilerin Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı

Suriyelilerin Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi projesi tanıtıldıGAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Bankası'nın desteğiyle, Geleceğin Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilecek 'Suriyeli Misafirlerin Eğitim ve Sosyo-Ekonomik Kazanımların Artırılması Yoluyla...

06.12.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyelilerin Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi projesi tanıtıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Bankası'nın desteğiyle, Geleceğin Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilecek 'Suriyeli Misafirlerin Eğitim ve Sosyo-Ekonomik Kazanımların Artırılması Yoluyla Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi' projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına; Vali Vekili Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Geleceğin Eğitim Derneği (GED) Başkanı Nimet Baş ve protokol üyeleri katıldı.

Proje tanıtım toplantısında konuşan Vali Vekili Halil Uyumaz, Türkiye'de 2 milyon 850 bin mülteci bulunduğunu ve Gaziantep'teki Suriyelileri 5 barınma merkezinde misafir ettiklerini söyledi. Halil Uyumaz, şöyle dedi:

"Gaziantep'te 5 yıl önce 3 bin öğrenci eğitim görüyordu. Şuan 60 bine yakın Suriyeli öğrenci eğitim sistemine dahil edildi. Bu rakam her hafta artıyor, tüm kurumlarımız ile ortak hareket ederek, bu sayıyı her gün arttırıyoruz."

Türkiye'de bulunan mültecilerin büyük çoğunluğunun sınır hattındaki şehirlerde ağırlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, yüklerinin çok ağır olduğunu ifade ederek "Suriye'nin bu hale gelmemesi için elimizden geleni yaptık, savaş başlamadan Suriye'deki STK'lar ile görüşüyorduk ama oradaki rejimin başındaki kişinin vizyonsuzluğu nedeniyle bugün Suriye bu hale geldi. Suriye'deki her türlü olay bu toprakları da etkiliyor, orda alınan her nefes bu toprakları etkiliyor. Dünya yerel yönetimleri dikkate almadığı için bugün Suriye meselesi çözülmüyor" diye konuştu.

GED Başkanı Nimet Baş da çıkar olmadan duygu bağlılığı ile güven ortamının oluşabileceği tek ortamın eğitim ile oluşacağını kaydetti. Sayısal olarak bir anda çok fazla misafirin Türkiye'ye gelmesi ülkede sarsıntıya sebep olduğunu anlatan Baş, "Kendi ana dillerinde onlara göre okul kurmak doğru değil. Bu ülkede bulunan herkes bulunduğu süre içinde bu ülkenin dilini öğrenmek zorunda ve bu ülkenin biran önce eğitim sistemine dahil olmak durumunda, bu yüzden biz bu projeyi biran önce hayata geçirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Suriyelilerin Toplumsal Entegrasyonlarının Geliştirilmesi Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement