Gazze'ye İnsani Yardım Geçişi Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gazze'ye İnsani Yardım Geçişi Açıldı

12.11.2025 12:13

İsrail, Zikim Geçiş Noktası'ndan Gazze'ye insani yardım kamyonlarının girişine izin verdi.

İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) tarafından yapılan açıklamada, "Siyasi kademenin bir talimatı doğrultusunda, bugün Zikim Geçiş Noktası, Gazze Şeridi'ne insani yardım kamyonlarının girişine açıldı" denildi.

İsrail ile Hamas arasında 10 Ekim'de yürürlüğe giren Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması uygulanmaya devam ediyor. Anlaşma kapsamında esir takaslarının yapılmasının yanı sıra bölgeye insani yardımların girişi de sürüyor. Uluslararası kuruluşlardan yardım geçişlerinin artırılması çağrıları yapılırken, İsrail savaş sırasında kapattığı bir geçişi daha açtı. İsrail ordusuna bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT) tarafından yapılan açıklamada, "Siyasi kademenin bir talimatı doğrultusunda, bugün Zikim Geçiş Noktası, Gazze Şeridi'ne insani yardım kamyonlarının girişine açıldı" denildi.

Açıklamada, "Yardımlar, Savunma Bakanlığı Kara Sınır Kapıları İdaresi tarafından yapılan kapsamlı güvenlik kontrollerinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kuruluşlar tarafından teslim edilecek" ifadeleri kullanıldı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), geçiş noktasının 12 Eylül'de kapatıldığını ve o tarihten bu yana hiçbir yardım grubunun malzeme ithal edemediğini açıklamıştı. - TEL AVİV

Kaynak: İHA

Son Dakika 3-sayfa Gazze'ye İnsani Yardım Geçişi Açıldı - Son Dakika


Advertisement