Gelecekte Kendini Nerede Görüyorsun? - Son Dakika
Güncel

Gelecekte Kendini Nerede Görüyorsun?

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,DHA KÜÇÜKÇEKMECE Belediyesi'nin okul programları kapsamında düzenlediği "Gelecekte Kendini Nerede Görüyorsun" konulu söyleşide,Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı İsmail Hakkı Kar öğrencilerle buluştu.

22.02.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,DHA

KÜÇÜKÇEKMECE Belediyesi'nin okul programları kapsamında düzenlediği "Gelecekte Kendini Nerede Görüyorsun" konulu söyleşide,Kişisel ve Kurumsal Gelişim Uzmanı İsmail Hakkı Kar öğrencilerle buluştu. Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen programda Kar, öğrencilere önemli bilgiler verdi.

BAŞARILI OLMAK İÇİN NEREDEN BAŞLAMANIZ GEREKTİĞİNİ BİLMELİSİNİZ

Hedef belirmenin öneminden bahseden Kar; "Başarılı olmak için nereden başlamanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Hedefiniz olmazsa çabalarınızda olmaz. Başarınızda ve hedeflerinizde sorunlarla karşılaşmıyorsanız bir sorun var demektir. Sorunların üstesinden gelmek insanları daha da büyük başarılara götürür. Kendinize sormanız gereken en önemli soru ise gelecekte kendimi nerede ve nasıl görüyorumdur"dedi.

"ZAMANIN NERESİNDEN DÖNSENİZ KAR'DIR"

Başarıya giden yolda yapılması gerekenleri anlatan Kar; "İnsanları anlamaya çalışın. İnsanların beden dilleri yaptıkları ve sergiledikleri hareketler insanların kişilikleri hakkında bilgiler verir. Strese giren insanları gözetleyin ve rahatladıkları zaman onlarla konuşun. Hedefi olan insanlar stresini daha çabuk atar ve başarıya ulaşırlar. Böylelikle rakibinizi bile dost edinebilirsiniz. Zamanın neresinden dönerseniz kardır"dedi.

KİTAP OKUMAK, NEFES ALMAKTIR!

Hakkı Kar; öğrencilere okumanın öneminden bahsederek, "Bana göre kitap okumak, nefes almak kadar önemlidir. Nefes almadan yaşamak mümkün değildir. Bol bol kitap okumanız kendinizi geliştirmeniz gerekiyor"diye konuştu.

BAŞARILI İNSANLAR GÜLÜMSER

Başarıya giden yolda sorunlarla başa çıkma yollarından bahseden Kar; "Sorunlarınızı aşarken kendinize sormanız gereken en önemli soru nasıl'dır. Çünkü insanlar başardıkça daha çok cesaretleri artar. Cesaretleri artan insanlar daha çok olumlu tutum yaşarlar. Olumlu sonuçlar alan, başarılı insanlar genellikle gülümserler. Mutlu olan insanlar başarıya daha yakındır. Olumlu sonuç ile karşılan insanlar ise tüm başarıları elde etmek isterler"dedi.

Program sonunda ise okul müdürü Nihat Akyıldız, katılımcıya teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gelecekte Kendini Nerede Görüyorsun? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement