Pacific Gemisinde Ölen İşçilerin Ailesi Şikayetçi Oldu - Son Dakika
Güncel

Pacific Gemisinde Ölen İşçilerin Ailesi Şikayetçi Oldu

2 işçinin gazdan zehirlenerek öldüğü 'Pacific' gemisinde, ölen işçilerin aileleri şikayetçi oldu.

13.08.2013 14:08  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'ndeki iki işçinin gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği "Pacific" adlı gemide yaralanan ve hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin şikayetçi olduğu öğrenildi.

Bir firma tarafından satın alınarak söküm amacıyla 6 Ağustos'ta Aliağa'daki tesislere getirilen "Pacific" adlı gemide meydana gelen olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürerken olayda hayatını kaybeden ve yaralanan işçilerin ailelerin de ihmal iddiaları ile savcılığa şikayette bulunduğu belirtildi.

Şikayet üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılığın emniyete verdiği talimatla çok sayıda kişinin ifadesine başvurduğu öğrenildi. Aliağa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin söküm tesislerinde çalışan çok sayıda işçi ile firma sahibi olduğu belirtilen bazı kişilerin de ifadesini aldığı kaydedildi. Emniyetteki işlemlerin sürdüğü, firma ile ilgisi olduğu saptanan ve şehir dışında bulunduğu belirlenen bazı kişilerin ise ifade vermeye çağrıldığı bildirildi.

Emniyetteki ifadelerin tamamlanmasının ardından savcılık yetkililerinin gemiye çıkarak olay yeri incelemesi ve kusur durumu tespiti yapacağı belirtildi. Savcılığın gemideki incelemesi sırasında uzman kişilerden oluşan bilirkişi heyeti de bulunacak. İşlemlerin gerçekleştirilebilmesi için halen motor bölümünün suyla dolu olması nedeniyle yatık vaziyette olan gemi, dik konuma getirilecek.

Soruşturmada işçilerin hangi firma adına çalıştığı ve firma yetkililerinin kimler olduğu da kesin olarak belirlenecek.

Otopsi sonuçları bir ay sonra açıklanacak

Öte yandan gemiye giren 11 işçiden, su pompasının egzozundan sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını yitiren 37 yaşındaki Doğan Balcı ve 40 yaşındaki Davut Özdemir'in cesetleri üzerinde otopsi işlemlerinin de sürdüğü öğrenildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi sonuçlarının yaklaşık 1 ay sonra açıklanacağı bildirildi.

Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde sökümü yapılmak üzere getirilen ve faal olduğu dönemde "Quail Cruises" adlı firma tarafından işletilen "Pacific" adlı kruvaziyerin makine dairesinde biriken suyun tahliyesini yapan 11 işçi ortaya çıkan gazdan zehirlenmiş, işçilerden Doğan Balcı (37) ve Davut Özdemir (40) hayatını kaybetmişti.

Kazanın meydana geldiği "Pacific" adlı kruvaziyer, "Pacific Princess" adıyla hizmet verdiği 1970 ve 1980'li yıllarda, tüm dünyada ilgiyle izlenen "Love Boat (Aşk Gemisi)" adlı televizyon dizisinin çekim platosu olarak kullanılmıştı. El değiştirdiği 2002 yılında "Pacific" adını alan gemi, hizmet dışı kalmasının ardından 6 Ağustos 2013'te söküm ve geri dönüşüm işlemi için Aliağa'ya getirilmiş, yolda fırtına nedeniyle hasar gören gemi, makine dairesi bölümünden su almış ve acil olarak karaya oturtulmuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pacific Gemisinde Ölen İşçilerin Ailesi Şikayetçi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement