Genç Piyanistler İzmir'de Yarışacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Genç Piyanistler İzmir'de Yarışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç piyanistlerin bilgi ve deneyimlerine katkıda bulunmak amacıyla, iki farklı yaş grubunda piyano yarışması ve ünlü piyanistlerle ortak çalışmaların da yer aldığı bir müzik festivali düzenleyecek.

09.01.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç piyanistlerin bilgi ve deneyimlerine katkıda bulunmak amacıyla, iki farklı yaş grubunda piyano yarışması ve ünlü piyanistlerle ortak çalışmaların da yer aldığı bir müzik festivali düzenleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İzmirli besteci Ahmed Adnan Saygun'un adını, kentin en büyük kültür-sanat merkezine vererek yaşatan İzmir Büyükşehir Belediyesi "Saygun Müzik Festivali" adında bir etkinliğe hazırlanıyor. Festival programında, genç piyanistlere yönelik İzmir Piyano Yarışması ile eğitim çalışmaları yer alacak.

Genç piyanistlerin yetenek, bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla düzenlenen piyano yarışması, 2 – 9 Şubat tarihlerinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Yarışmanın jüri üyeliğini, uluslararası üne sahip piyanistler Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ve Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı yapacak.

İzmir Piyano Yarışması'na katılmak isteyen gençler, 20 Ocak tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ne başvurabilecek.

Festival kapsamında, yarışmaya katılan adayların dışında piyano eğitimi alan tüm öğrenci ve mezunlar, tanınmış piyanistler Emre Şen ve Edna Golandsky ile çalışma fırsatı bulacak. "Ustalık Sınıfı" adı altında düzenlenecek bu etkinliğe katılım için son başvuru tarihi ise 1 Şubat 2015. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Genç Piyanistler İzmir'de Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement