"Gençler"De Cezalar, Gençlere Yarayacak - Son Dakika
Spor

"Gençler"De Cezalar, Gençlere Yarayacak

"Gençler"De Cezalar, Gençlere Yarayacak

Gençlerbirliği'nin sezon başında kadrosuna kattığı Deniz Naki, aldığı para cezasını altyapıdaki oyuncuların okuması ve izlemesi için kitap ve film alarak ödedi Genel menajer Onuk: "Küçük miktarlı cezalar için bu tür yöntemler uygulamaya başladık" Deniz Naki: "Çok güzel bir yöntem"

08.10.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA SAMUR - Gençlerbirliği'nde A takım futbolcularının aldıkları "az miktardaki" para cezaları artık altyapıya yarayacak.

Sezon başında Alman takımı Paderborn 07'den kırmızı-siyahlı takıma transfer olan Deniz Naki, "uyanamadığı" gerekçesiyle antrenmana gelemeyince yönetmelik gereği 5 bin lira ceza aldı. Kulüp genel menajeri Cem Onuk, cezasını tebliğ etmek için çağırdığı Deniz Naki'ye kitap ve film isimlerinin yer aldığı listeyi gösterdi ve listedeki film ve kitapların altyapıdaki genç oyunların faydalanacağını söyledi.

Durum karşısında şaşıran gurbetçi futbolcuya Onuk, kırmızı-siyahlı kulüpte yeni uygulanmaya başlanan yöntem hakkında bilgi vererek, futbolcuya listeyi tamamlaması için 2 gününün olduğunu bildirdi. Deniz Naki ise kendisine verilen sürenin tamamlanmasını beklemeden aynı gün kitapları ve filmleri aldı ve altyapıya verilmek üzere Onuk'a teslim etti.

Onuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada kırmızı-siyahlı kulüp için altyapının çok önemli olduğunu ve bu nedenle böyle bir yaptırım uygulamayı uygun gördüklerini söyledi.

A takım futbolcularına verilen küçük miktardaki cezalar için bu tür yöntemler uygulamaya başladıklarını belirten Onuk, "Deniz Naki ile başladık ve devam edeceğiz. A takım ile altyapımızın bağlarının güçlü olması gerekiyor" dedi.

Futbolcuların da  genç oldukları için hata yapabileceğini belirten Onuk, "Deniz önce şaşırdı ancak durumu anlatınca memnun oldu. Zaman kaybetmeden de listeyi tamamlayarak, kitap ve cd'leri aldı geldi. Küçük miktarlı cezalar için bu tür yöntemler uygulamaya başladık, devam edeceğiz. Altyapımızda geleceğimizi yetişiyor, özen göstermeliyiz" diye konuştu.

Almanya'da 1989 yılında doğan ve FC Düren'de futbola başlayan, Bayer Leverkusen, Ahlen, St. Pauli ve Paderborn 07'den başkentin yolunu tutan Deniz Naki, yöntem karşısında şaşırmasına rağmen mutlu da olduğunu dile getirdi.

Kendisinin Almanya'da da olsa bir zamanlar altyapı futbolcusu olduğunu ve A takım futbolcularına özendiğini ifade eden Deniz Naki,  şöyle konuştu:

"5 bin lira ile cezalandırılmayı beklerken, menajerimiz Cem Onuk kitap ve film cd'lerinin yer aldığı listeyi bana verdi. Cezamı bu listeyi satın alarak çekeceğimi bildirdi. Önce şaşırdım ancak öğrenince de memnun oldum. Yeni uygulama benimle başladı, çok güzel bir yöntem ama yine ceza almamaya dikkat etmeliyim. Sonuçta bu bizim işimiz ve ben de bir profesyonelim."

Gurbetçi futbolcunun aldığı kitaplar arasında "Yaşama Çevrilen Pedal, Yaşamı Kullanma Klavuzu, Tatar Çölü, Körleşme, Dönüşüm ve Bozkır Kurdu" gibi eserler ile " Piyanist, Günah Şehri, Uzak, Deccal, Kill Bill, Küçük Gün Işığım ve Wall-E" gibi önemli filmler bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Gençler'De Cezalar, Gençlere Yarayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement