Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mardin'de - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mardin'de

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mardin\'de

Bakan Kılıç: "Çözüm süreci, annesinden duyduğu ilk ninninin dilinin ne olduğuna bakmadan, bu ülkenin bütün çocuklarını sarıp sarmalayabilmek, kucaklayabilmek ve onlar için çalışabilmektir"

25.07.2013 19:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Çözüm süreci, annesinden duyduğu ilk ninninin dilinin ne olduğuna bakmadan, bu ülkenin bütün çocuklarını sarıp sarmalayabilmek, kucaklayabilmek ve onlar için çalışabilmektir" dedi.

Yapımı devam eden spor tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Mardin'e gelen Bakan Kılıç'ı havaalanında Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekillileri Abdurrahim Akdağ, Gönül Şahkullubey, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide, partililer ve gençlik merkezi öğrencileri karşıladı.

Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezini ziyaret eden Bakan Kılıç, burada öğrencilere Mardin'de yapılan sportif yatırımlar ve çözüm süreci hakkında bilgi verdi.

Bakan Kılıç, kente son iki yılda birçok spor tesisi kazandırdıklarını belirterek, 130 milyon lira değerinde birçok sportif tesisi hayata geçirdiklerini söyledi.

Mardin'de son 50 yılda yapılanları birkaç yıl içinde gerçekleştirmeyi ciddi anlamda düşündüklerini ifade eden Bakan Kılıç, "Mardinli, Kızıltepeli, Midyatlı, Nusaybinli, Derikli ve diğer ilçelerde bulunan kardeşlerimize, çeşitli spor tesisleri kazandırmayı kendimize bir görev bildik. Bu spor tesislerinin yaklaşık maliyeti 130 milyon liradır" diye konuştu.

Çözüm süreci

Kılıç, çözüm sürecinin, Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde ülkenin gençlerine yatırım yapmak olduğunu belirtti.

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çözüm süreci aynı bayrağın gölgesinde yaşayabilmek, aynı devletin vatandaşı olabilmek, aynı milletin kaderi için çalışabilmek ve güçlü geleceği inşa edebilmek için birlikte kolları sıvayabilmektir. Çözüm süreci, annesinden duyduğu ilk ninninin dilinin ne olduğuna bakmadan, bu ülkenin bütün çocuklarını sarıp sarmalayabilmek, kucaklayabilmek ve onlar için çalışabilmektir. Çözüm süreci,Türk ve Kürt annelerden doğan gençlerin bayrak, vatan, devlet ve millet kavramları etrafında bir ve birlik olduğunu tüm dünyaya haykırmaktır. Çözüm süreci, Mardin'i Samsun'dan ayırmamak, Diyarbakır'ı Trabzon'dan ayrı düşünmemek, Hakkari'yi Muğla'dan başka bir yerde görmemektir. Çözüm süreci Mardin'de gençlik merkezi önünde toplanan gençlerimizi aynı değerler etrafında birbirine kenetleyebilmektir. Çözüm demek, kimin Türk, Kürt, Arap ve Arnavut olduğuna bakmadan, kimin iyi ve erdemli insan olduğuna bakmaktır. Biz bunun için çalışıyoruz."

Bakan Kılıç, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılan tesislerde incelemelerde bulundu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan bakanlıkça geçen yıl yapımı devam eden, bu yıl da yapımına başlanacak 1 yarı olimpik havuz, 2 spor salonu, 4 sentetik çim halı saha kompleksi ve 5 gençlik merkezi olmak üzere toplam 12 tesis yapılacağı öğrenildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement